cookie-og-privatlivspolitik
Ensemble Storstrøm.
Ensemble Storstrøm.
Foto: PR.

Saxkjøbing Avis

Ensemble Storstrøm spiller Grieg i Sakskøbing Kirke

Ensemble Storstrøm er tilbage efter et ufrivilligt corona-eksil.
19. juni 2020 kl. 07:25 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING Efter i mere end to måneder at være lagt ned af den verdensomspændende corona-virus, som har lammet blandt andet kulturlivet i hele landet, spiller Ensemble Storstrøm nu igen koncerter. Søndag 21. juni klokken 20 spiller de et spændende program i Sakskøbing Kirke med musik af den norske romantiker Edvard Grieg.

Griegs familie stammede på farens side fra England og moren, der havde studeret musik i Hamborg, var norsk. Han har en helt særlig lokal tilknytning til Fuglsang, idet han ved flere lejligheder opholdt sig på Fuglsang Herregaard, der var samlingssted for Danmarks mest kendte billedkunstnere og komponister op gennem 1900-tallet. Udover Grieg selv gælder det blandt andet navne som komponisten Carl Nielsen og maleren Oluf Rude. 

Grieg er en af de få nordiske komponister, som har opnået verdensberømmelse, og blandt hans mest kendte kompositioner findes musikken til Henrik Ibsens "Peer Gynt". Ensemble Storstrøm har valgt at spille et uddrag af komponistens "Lyriske stykker", der oprindeligt består af af 66 mindre klaverstykker. Ensemble Storstrøms pianist Jakob Westh har over en årrække arrangeret et antal af disse for ensemblet. Et udvalg af arrangementerne bliver spillet, sammen med stykker i originalversionen, hvor arrangøren selv sidder ved flyglet.

Til netop denne koncert er der plads til 44 tilhørere i kirken. Det er lidt flere end til gudstjenester, bisættelser osv., fordi der ikke skal synges. Der er dog stadig to meter fra ensemblet til den nærmeste tilhører og en meter mellem tilhørerne, så alle retningslinjer er overholdt. Dørene åbnes klokken 19.30, og det er først til mølle med hensyn til de begrænsede pladser i kirken. Der er gratis adgang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce