cookie-og-privatlivspolitik
Høje priser på materialer og arbejdskraft gør, at kronerne ikke rækker så langt som forventet.
Høje priser på materialer og arbejdskraft gør, at kronerne ikke rækker så langt som forventet.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Får færre "skæve boliger" for millionerne

Stigende priser på arbejdskraft og materialer giver problemer.
11. januar 2022 kl. 14:05 Af Andreas Johansen

SAKSKØBING Social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune godkendte i september 2020 en anlægsbevilling på 1,3 millioner kroner til etableringen af endnu seks af de såkaldte "skæve boliger" på Saxenhøj.

Efterfølgende viste det sig, at der blandt andre udfordringer ikke var kalkuleret med øgede omkostninger til byggemodning af grunden.

I april valgte udvalget at godkende yderligere en million kroner til anlægsbevillingen.

Ved seneste udvalgsmøde 13. december blev der gjort status over projektet på nuværende tidspunkt.


Fra seks til fie boliger

"Som følge af de stigende udgifter til såvel håndværkere som materialer har det efter licitation vist sig, at udgifterne til at bygge seks 'skæve boliger' overstiger det bevilligede anlægsbudget på. 4,7 millioner kroner. Baggrunden herfor er at udgifterne til håndværkere og materialer er steget yderligere fra april 2021 til den konkrete anlægssag har været i udbud hos entreprenørerne i sensommeren," skrives der i referatet fra mødet i social, sundhed og omsorgsudvalget.

Annonce

For at holde udgiften inden for det bevilligede anlægsbudget har det derfor været nødvendigt at skære i antallet af skæve boliger - fra de planlagte seks til fire.

Den samlede og justerede anlægsudgift vil så via opdaterede beregninger lande lige under fire millioner kroner - en regning, der passer med størrelsen på den afsatte pulje.

De fire huse, der bygges, efter man på Saxenhøj tidligere har oplevet stor succes med at tilbyde borgere deres egne skæve boliger, bliver opført på et braklagt areal mellem Æblevang og forvalterboligen.

Det drejer sig om i alt fire selvstændige boliger med egen indgang.

Boligerne er opgjort til at rumme cirka 41 kvadratmeter i form af toværelses lejligheder med eget køkken, bad og toilet.

Annonce

Da byggeriet blev ændret til fire boliger, er byggeriet blevet igangsat i november.

På nuværende tidspunkt forventes de fire skæve boliger at stå klar til maj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE