cookie-og-privatlivspolitik
Omkring 20 fremmødte vidnede om god lokal interesse for at stifte den nye forening, som dog ikke nåede i mål på mødet i hotellets nyrenoverede teatersal.
Omkring 20 fremmødte vidnede om god lokal interesse for at stifte den nye forening, som dog ikke nåede i mål på mødet i hotellets nyrenoverede teatersal.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Må vente lidt endnu med træk på samme hammel

Ny samlende forening i Sakskøbing skulle have set dagens lys på
stiftende generalforsamling på Hotel Saxkjøbing.
20. november 2018 kl. 08:29 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Det skulle have været en mandag aften, hvor en ny støtteforening for Sakskøbing og omegn skulle stiftes. Men sådan gik det ikke.

- Vi trækker initiativet tilbage, lød det således fra Birte Aagaard efter en god times tid med mange spørgsmål og forklaringer frem og tilbage om forskellen på den nye forening og Fællesrådet for Sakskøbing og omegn.

Netop Birte Aagaard og andre fra bestyrelsen i The Little Apple havde i samlet flok taget initiativet til stiftelse af en ny støtteforening for Sakskøbing og omegn.


Vedtægter var klar

På det store lærred bag dirigent Mai Wandrup ble der fremført formål, vedtægter med mere for Foreningen til Sakskøbing og Omegns udvikling.

Heraf fremgik det, at foreningens generelle formål skulle være at styrke fællesskaber med råvarerne, maden og måltidet som instrumenter, at danne relationer på tværs af faggrænser, aldersgrænser og sociale lag samt at udvikle Sakskøbing by til Sydhavsøernes gastronomiske samlings- og udviklingscentrum.

De nævnte tre af i alt otte punkter under foreningens formålsparagraf omhandlede således primært råvarer, mad og måltid samt gastronomisk udvikling.

De næste fem punkter lignede til forveksling fællesrådets formålsparagraf. Derfor kunne fællesrådets fremmødte repræsentanter ikke rigtigt se fidusen i at have to lidt for ens lokale talerør.


Fornyet forsøg

Der blev snakket meget om nødvendigheden af at trække på samme hammel, og over for Folketidendes udsendte blev det tilkendegivet fra flere sider, at der nok skulle blive taget initiativ til et fornyet forsøg på at få enderne til at nå sammen blandt de fremmødte gode lokale kræfter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce