cookie-og-privatlivspolitik
Påskesang på sikker corona-afstand af de ældre i Apotekervænget.

4

Billeder

Påskesang på sikker corona-afstand af de ældre i Apotekervænget.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Påskesang på corona-afstand

Korsangerne planlægger at synge videre de kommende søndage, hvor de vil bevæge sig rundt i Sakskøbings gader på skift
22. april 2020 kl. 07:49 Af Birgitte Grønning

Annonce

SAKSKØBING Når kirken er lukket, og ældre ikke kan komme til påskegudstjeneste, så må påskens salmer komme til de ældre.

Sådan tænkte sognepræst Hanne Margrethe Tougaard og samlede forrige søndag 10 af Sakskøbing Kirkes korsangere for at levere takeaway-påskesang.

Første stop var Apotekervænget, hvor vinduer blev skubbet op og rollatorer skubbet ud på græsset, da "Kristi stod op af døde", "Som forårssolen morgenrød", "Påskeblomst! hvad vil du her?" og "Den blaa Anemone" lød klart mellem de røde blokke og under den blå forårshimmel.

Blandt tilhørerne, der kom ud på græsset på sikker afstand, var Else Andersen. Hun var ganske rørt over, at påskemorgen trods coronakrisen kom med sang til hende.

- Det er dejligt. Jeg har sådan savnet kirken, fortæller Else Andersen, der er fast gæst på kirkebænken, når der ikke er coronakrise.

Hun sang sammen med Keld Nielsen, som levede sig ind i musikken.

- Jeg kan næsten høre orglet, når jeg lukker øjnene, fortæller han.

Orglet var dog ikke med, men organist Flemming Christian Hansen var at finde i friluftskoret, hvor han sørgede for, at alle ramte samme toneart.

Jytte Winstrøm Otten skubbede rollatoren ud af sin lejlighed for at være med.

- Jeg er ikke kirkegænger, men det er pragtfuldt, at de kommer her og synger for os. Jeg måtte ud, så jeg bedre kan høre, slog hun fast.

Birte Larsen var af samme opfattelse.

- Der er mange ældre mennesker, som begynder at blive meget alene. Selv lister jeg mig kun en lille tur ud engang imellem. Jeg har set frem til denne oplevelse, og de synger med så dejlige stemmer, mener Birte Larsen.

Koret fortsatte formiddagen igennem til plejehjemmene Doktorparken og Kildebo og til ældreboligerne på Kildevænget.

Korsangerne planlægger at synge videre de kommende søndage, hvor de vil bevæge sig rundt i Sakskøbings gader på skift.

Ruten ligger ikke fast endnu, men man kan holde øje med, om der dukker et sangblad op i ens postkasse i løbet af ugen, for det er et tegn på, at sangerne kommer i nærheden den følgende søndag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce