cookie-og-privatlivspolitik
Sasha Bech Petersen fra Klimagårdens Rideklub styrer stævnet i mikrofonen.

3

Billeder

Sasha Bech Petersen fra Klimagårdens Rideklub styrer stævnet i mikrofonen.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Præcision og parkour på pony

Rideklub tester to- og firbenede i heste-agility.
29. januar 2020 kl. 05:08 Af Birgitte Grønning

Annonce

Både seksårige Leia og ponyen Ismile holder tungen lige i munden gennem forhindringerne.

Det er om ikke at miste hverken mod eller koncentration, når man skal styre gennem kulørte plastikbånd, gangbroer, kegler og plastikspande på ruten rundt i ridehuset. Og det kan Leia og Ismile.

Til præmieoverrækkelsen for begynderklassen bliver deres indsats belønnet med en af de store rosetter og en flot andenplads.

Det var Klimagårdens Rideklub, der inviterede til et af Parkour Klik Cups stævner i forrige weekend, hvor ryttere i alle aldre dyrker hestesportens pendant til hundenes agility.

- Det er en meget ligetil måde at mødes på. Materialerne på banen er noget, alle kan lave derhjemme og øve sig på. Så alle kan være med. Det er både rytter og hest, der bliver udfordret sammen, og det er en fin øvelse, fortæller Sasha Bech Petersen fra Kilmagårdens Rideklub.

Rytterne kom i denne weekend fra hele Lolland-Falster og en del af Sjælland, men cuppen rejser også rundt på blandt andet efterskoler i landsdelen.

- Vi vil gerne have så mange nye ryttere som muligt med og vise dem, at man ikke behøver at være meget øvet for at deltage. Hverken på hesten eller i det sociale samvær, der er meget vigtigt rundt om ridningen, siger Sasha Bech Petersen.

I parkour-cuppen konkurrerer rytterne i seks klasser. De mindste trækkes rundt af en hjælper eller går selv med hesten.

De, der endnu ikke har mod på at deltage med en levende hest, kan sågar være med på kæphest. Der var dog ingen, der stillede op i kæphest-klassen i denne weekend.

Vel nede af ponyen og med rosetten i hus gik Leia og hendes søster Lucka på syv år over til den vigtige hygge-del af at være til ridestævne: Rideklubbens slikudsalg.

Der er finale i Parkour Klik Cup i marts, og til sommer lancerer Klimagårdens Rideklub en ny type konkurrence; DM i bueskydning til hest.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce