cookie-og-privatlivspolitik
Davis Wandrup får overrakt klubben KM-pokal.
Davis Wandrup får overrakt klubben KM-pokal.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Sæsonafslutning i Saxkjøbing Roklub

Klubben havde standerstrygning søndag 25. oktober.
05. november 2020 kl. 07:36 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Søndag 25. oktober sluttede roerne sæsonen på vand efter en mærkelig og anderledes periode præget af corona-restriktioner så som lukning af klubhus og alle aktiviteter, samt senere åbning med begrænsninger. Og nu står vi måske over for nye restriktioner, siger formanden for Saxkjøbing Roklub, Ulla Petersen og fortsætter:

- Mange medlemmer har desværre valgt at tage konsekvensen og har meldt sig ud. Så det har været en meget stille sæson. Vi håber, at 2021 kan blive et år, hvor vi bliver flere igen, og hvor vi ud over de kendte aktiviteter i robåde og kajakker også byder på en ny SUP-afdeling (Stand Up Paddeling). Nu har de syv boards, som er indkøbt for det meste af 45.000 kroner, som vi har fået bevilget af Guldborgsund Kommune fra puljen "Bevæg dig for Livet", fået en plads i bådehallen. Vi har fået uddannet to instruktører og har en plan for et lokalt kursus i 2021, så det er vores håb, at det bliver en SUPER succes.

Klubbens næstformand Svend Rykær tog resterne af en falmet og af vinden "forkortet" klubstander ned som tegn på afslutningen af sæsonen på vand. De fremmødte medlemmer mødtes efterfølgende i klublokalet til tørvejr og en kop kaffe/the med lidt sødt, siger Ulla Petersen.

Svend Rykær gjorde status på sæsonen og uddelte vandrepokaler, gris mv. Klubbens eneste kaproer - David Wandrup - havde på trods af coronaudfordringer roet flest kilometrer og modtog KM-pokalen for at have roet cirka 1200 kilometer af de i alt cirka 4000 kilometer, som 12 roere havde tilbagelagt i klubbens robåde. Seks personer har nydt Fjorden i kajak og tilbagelagt 574 kilometer.

Langturs-pokalen, som gives til roeren, der har roet flest kilometer uden for klubbens daglige rofarvand, deles i år af fire roere: Pia H. Petersen, Karen Bressing, Bente og Svend Rykær, der alle har været på tur i farvandet ved Stubbekøbing Roklub og roet 24 kilometer.

Annonce

Fighter-pokalen gik til David Wandrup for at holde gejsten oppe på trods af vanskelige forhold, aflyste træninger og stævner mm. i håbet om, at den meget træning kan udmønte sig i en god vintersæson. David har deltaget i et ungdomslandsholdprojekt under Dansk Forening for Rosport og roet dobbeltfirer. Projektet blev desværre nedlagt "før tid", da båden ikke kunne komme til af deltage i de store stævner. DFfR valgte nemlig ikke at sende nogen ungdomsroere afsted på grund af corona-krisen.

Kammeratskabspokalen gik til Bente Rykær for hendes ihærdige forsøg på at "lokke" nogle flere med på vandet ved at ringe og SMS'e rundt. Nogen er heldigvis blevet "lokket", ellers havde det set endnu mere "sort" ud. GRISEN (en stor rød sparegris), gives for at lave en dumhed så som at kæntre, glemme en bundprop eller lignende, gik i år til David Wandrup. På grund af det lave aktivitetsniveau har der ikke været så mange episoder, som bestyrelsen har fået kendskab til, men Davids træner Morten Borg Jensen nævnte noget med en knækket åre. Så David skal det næste år forsøge at "rasle" nogle penge sammen ved de fælles klubarrangementer, som der desværre bliver færre af på grund af forsamlingsforbuddet. Så der er behov for at være kreativ. Eigil Juhl afleverede glad GRISEN og 2.300 kroner til klubkassen til et selvvalgt formål.

Ud over den ringe aktivitet på vandet har der været gang i brugen af klubbens lille motionsrum under iagttagelse af afstand, god hygiejne og corona-retningslinjer. Der er i sommersæsonen roet stort set lige så mange kilometrer i romaskinerne som på vandet. Her har 37 medlemmer fået sved på panden, og forhåbentlig lidt bedre kondition. Løbebånd, motionscykel og crosstræner er også blevet brugt, og aktiviteterne kan nu fortsætte. Det samme kan rospinning på mindre hold á 6 personer og egentræning i en forhåbentlig god vintersæson.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE