cookie-og-privatlivspolitik
Det almene boligselskab Boligforeningen Lolland og byggefirmaet Skanlux ansøgte byrådet i oktober 2020 om økonomisk tilsagn til at opføre 28 almene boliger på Orebyvej suppleret med otte private boliger. Og selve det projekt bliver der ikke ændret på i forhold til antallet af boliger.

2

Billeder

Det almene boligselskab Boligforeningen Lolland og byggefirmaet Skanlux ansøgte byrådet i oktober 2020 om økonomisk tilsagn til at opføre 28 almene boliger på Orebyvej suppleret med otte private boliger. Og selve det projekt bliver der ikke ændret på i forhold til antallet af boliger.
Foto: Kim Møller Pedersen/Arkiv

Saxkjøbing Avis

Stort byggeprojekt kræver alligevel en ny lokalplan

- Selve projektet gennemføres med den samme bebyggelsesprocent. Det er zoneinddelingen, der nu skal kigges på, fortæller formand for udvalg.
28. maj 2021 kl. 06:11 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING En ny lokalplan skal der til, før det store byggeprojekt med i alt 36 boliger på den tidligere alderdomshjemsgrund på Orebyvej kan blive en realitet. Den nuværende lokalplan har kort og godt ikke lovhjemmel til at inddrage et areal i landzone til beregning af bebyggelsesprocenten.

Det står klart oven på denne uges møde i teknik, miljø og ejendomsudvalget, hvor der således blev "bremset op" i forhold til det tidligere udmeldte grønne lys til projektet, hvor især bebyggelsesprocenten på 35 vakte en del debat og undren blandt lokale beboere.


Bebyggelsesprocent på 35

Tidligere var det således en forudsætning for projektets gennemførelse, at man også regnede et ellers fredet areal nær Sakskøbing Fjord med ind i byggeprojektet, så der kunne skrues op til en bebyggelsesprocent på 35, men nu er der foretaget det, man måske kunne kalde for en mindre kovending i sagen.

- Det kan du godt sige, det er. Og vi burde måske også have set behovet for en nødvendig ændring af lokalplanen på Orebyvej i første omgang. Men det er altså det, der nu skal rettes op på, lyder det fra formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen (G) oven på seneste udvalgsmøde.

- Selve projektet gennemføres med den samme bebyggelsesprocent. Det er zoneinddelingen, der nu skal kigges på. I det areal ned mod fjorden, som indtil nu har været en landzone, skal vi have gjort det til en byzone i stedet for. Hvis vi havde udstedt en byggetilladelse på tværs af de forskellige zoner, så havde den ikke været lovlig. Men ved at gøre den landzone ned mod fjorden til en byzone kan projektet fastholdes i den form, som det er blevet præsenteret tidligere, tilføjer udvalgsformanden.

Annonce

Peter Bring-Larsen kan også oplyse, at den ny lokalplan skal sikre alle borgere en fortsat adgang til fjordstien. Lokalplanen skal i øvrigt formentlig op på byrådsmødet i juni, og herefter er der høringsperiode med inddragelse af borgerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE