cookie-og-privatlivspolitik
Det er de her jubelscener, som efter pokalsejren over FC København, Nykøbing FC's direktør Axel Castenschiold gerne vil have flere af. Derfor sættes der flere aktier til salg.
Det er de her jubelscener, som efter pokalsejren over FC København, Nykøbing FC's direktør Axel Castenschiold gerne vil have flere af. Derfor sættes der flere aktier til salg.
Foto: Ingrid Riis

Sport

- Vi skal have flere FCK-kampe

Nykøbing FC begynder ny aktieemission i dag
01. december 2021 kl. 16:20 Af Thomas Lærke Jensen

NYKØBING Det er dyrt at drive en fodboldklub på næsthøjeste niveau i Danmark, og derfor indleder Nykøbing FC endnu en aktieemmision, der begynder i dag, for at generere flere midler til ikke "blot" at spille i den næstbedste række 1. division, men gerne også på sigt at rykke op i Superligaen.

Det er bagrunden for, at klubben ifølge direktør Axel Castenschiold forsøger at skaffe nye aktionærer, men også for at få de eksisterende til at spæde mere til.

- Vi føler, at vi står et godt sted lige nu, og det er det rigtige tidspunkt at starte en ny emission, lyder det fra direktøren, der kan se tilbage på især én fantastisk oplevelse i det forgangne efterår, der gerne skulle booste salget.


Håber på store resultater

- Kampen mod FC København var helt unik. Der viste både klubben og hele landsdelen, hvad det er vi står for, og det viste også, at når vi står sammen med 5.000 mennesker på stadion, så kan vi levere store resultater.

Og der skal ikke være nogen tvivl ifølge Axel Castenschiold.

Annonce

- Vi skal have flere FCK-kampe, hvor vi kan gøre op med Udkantsdanmark og vise, hvad vi kan, kommer det med stor optimisme fra direktøren, der håber på, at klubben kan nå de 1.000 aktionærer ved denne emission.

- Lige nu har vi omkring 800, så vi skulle meget gerne ramme 1.000, oplyser Axel Castenschiold.

Den kapital, som gerne skulle komme i kassen, skal bruges til at udvikle spillertruppen, især med sigte på at skrive kontrakter med klubbens egne unge talenter og også spillere udefra, som kan udvikles og af den vej gøres klar til førsteholdet.

- En af vores egne drenge lavede to mål mod FCK, så vi kan altså godt udvikle topspillere, men det kræver nogle ressourcer, siger Axel Castenschiold og henleder selvfølgelig opmærksomheden hen på Sebastian Koch, som desværre på lørdag spiller sin sidste kamp for NFC i denne omgang, på hjemmebane mod Vendsyssel, inden han til nytår starter op i Lyngby, der allerede i sommer skrev kontrakt med den hurtige kantspiller gældende fra 1. januar 2022.

I sidste uge skrev Nykøbing FC en to og et halvt-årig kontrakt med bare 16-årige Ole Jakobsen, der er et stort aktiv på klubbens U/17-hold, og det er ifølge Axel Castenschiold, den vej, man meget gerne vil gå.

Annonce

- Vores to bedste ungdomshold (U/19- og U/17-Divisionen, red.) slog i weekenden HB Køge, der har et langt større setup, end vi har, men det viser bare, at vi gør noget rigtigt, understreger Axel Castenschiold.

Aktieemissionen starter som nævnt i dag og ventes at køre hele december. Axel Castenschiold vil ikke sætte noget tal på, hvor meget man forventer eller håber på at få i kassen.

Alle klubbens aktionærer er indbudt til julearrangement med glögg og æbleskiver næste onsdag i Loungen på stadion, hvor der også vil være forskellige indslag med spillere og cheftræner Claus Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE