cookie-og-privatlivspolitik
Den i dag 58-årige Lothar Matthäus var fra 1980 til 2000 en del af Tysklands landshold. I dag er han ekspert hos tv-stationen Sky (arkivfoto).
Den i dag 58-årige Lothar Matthäus var fra 1980 til 2000 en del af Tysklands landshold. I dag er han ekspert hos tv-stationen Sky (arkivfoto).
Foto: Fabrizio Bensch/Reuters

Sport

Fodboldikon: Forbund distancerer tyske stjerner fra fans

Lothar Matthäus mener, at det tyske fodboldforbund bærer et ansvar for tomme sæder til Tysklands hjemmekampe.
19. november 2019 kl. 09:06 Af Ritzau

Annonce

Det tyske fodboldlandshold spiller ikke længere for udsolgte tribuner til holdets hjemmekampe.

Flere tusinde siddepladser var tomme, da Tyskland søndag på eget græs slog Hviderusland med 4-0 i Mönchengladbach med 33.000 tilskuere som vidner.

Den nu pensionerede fodboldstjerne Lothar Matthäus ser flere årsager til, at tilskuerne i stigende grad er begyndt at svigte det tyske landshold, der for fem år siden vandt VM i Brasilien.

- Fodboldforbundet har efter titlen i 2014 fuldstændig isoleret stjernerne, og så distancerer man fansene fra stjernerne og holdet. Nærheden til fansene skal bygges op igen, mener Matthäus.

Den tidligere landsholdsspiller udtrykker sine holdninger i en klumme hos tv-stationen Sky.

Han peger også på, at billetpriserne er i den høje ende, da landstræner Joachim Löw indimellem sparer sine bedste spillere. Det burde afspejle sig i billetpriserne, mener Matthäus.

Han mener også, at Det Tyske Fodboldforbund (DFB) burde have placeret søndagens kamp mod Hviderusland et andet sted end Mönchengladbach, hvor det lokale hold - Borussia - topper den tyske liga.

- Gladbach-fansene vil sikkert hellere bruge deres penge på deres eget hold. Klubben topper ligaen, og uge efter uge er stadion med plads til omkring 50.000 tilskuere fyldt op, konstaterer Lothar Matthäus.

Han foreslår, at forbundet havde placeret kampen i de mindre byer Mainz, Augsburg eller Hoffenheim. Så tror han, at kampen mod Hviderusland var blevet spillet for fuldt hus.

- Alle ville have fået noget ud af det, hvis der havde været en smule mere fingerspidsfornemmelse, mener han.

Sejren over Hviderusland betød, at Tyskland og Holland er klar til næste års EM fra gruppe C. Tyskerne afslutter tirsdag kvalifikationen med en hjemmekamp mod Nordirland.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce