cookie-og-privatlivspolitik
FC Midtjylland har været det bedste hjemmehold i efteråret målt på pointsnit. (Arkivfoto)
FC Midtjylland har været det bedste hjemmehold i efteråret målt på pointsnit. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sport

Hjemmebanefordel nærmer sig tidligere niveau i Superligaen

I efteråret fik hjemmebaneholdene 1,49 point per hjemmekamp i Superligaen. Før corona fik de 1,64.
30. november 2021 kl. 14:20 Af Ritzau

Efterårssæsonen i Superligaen nåede mandag sin afslutning, da Vejle og FC Midtjylland fik et point hver efter 1-1 i Nørreskoven.

102 kampe er der blevet spillet i landets bedste fodboldrække på denne side af sommerpausen. I dem alle har der været mulighed for at have fyldte tribuner, og kigger man på holdenes pointsnit på hjemme- og udebane, begynder tallene at ligne dem fra før coronapandemien.

I efteråret har superligaholdene i gennemsnit fået 1,49 point i hver hjemmekamp, mens det på udebane er blevet til 1,2 point per kamp.

I de cirka tre en halv sæson op til det smitsomme virus gjorde sit indtog og satte Superligaen på pause i foråret 2020, fik holdene i gennemsnit 1,64 point på hjemmebane og 1,16 på udebane.

Men hjemmebanefordelen blev mindre, da tilskuerne på grund af pandemien blev forvist til egne sofaer eller kun var til stede i meget begrænset omfang.

Annonce

Foran de mere eller mindre tomme tribuner fik superligaholdene 1,41 point per hjemmekamp, mens de på udebane fik 1,31.

Da tilskuerne så fik lov til at komme tilbage skete der en boost-effekt. I de kampe frem til udgangen af sidste sæson, hvor der måtte være mange tilskuere til stede, var hjemmeholdene overlegne og tog 1,84 point per hjemmekamp. Udeholdene fik blot 0,95.

Men i 2021/22-sæsonen, hvor der bortset fra runderne inden 1. august, hvor udeholdenes fans stadig ikke måtte rejse med til kampe, har været normaltilstande på Superligaens stadioner, har pointforskellen altså udjævnet sig lidt igen.

FC Midtjylland og Brøndby har været de bedste hjemmehold og har i gennemsnit taget henholdsvis 2,25 og 2,22 point for hver kamp i egen hule.

Oprykkerne fra Viborg har været de dårligste på hjemmebane med kun 0,78 point per kamp.

Annonce

På udebane har FC København været stærkest. 2,22 point har hovedstadsklubben i gennemsnit taget med sig hjem fra hver udekamp. FC Midtjylland er ikke så langt efter med 1,89 point per udekamp.

I den anden ende af den skala finder man Vejle, der har et stort, rundt nul ud for sit navn. Klubben har stadig sit første point til gode på udebane efter lutter nederlag.

Sønderjyske har heller ikke vundet på udebane endnu, men har dog spillet uafgjort to gange og snitter 0,22 point per udekamp.

Der resterer fem runder af grundspillet i Superligaen, der genoptages 20. februar.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE