cookie-og-privatlivspolitik
Det bliver svenske Angelica Wallén (med bolden), der primært skal afløse den skadesramte Kristina "Mulle" Kristiansen i aftenens hjemmekamp mod Ajax.
Det bliver svenske Angelica Wallén (med bolden), der primært skal afløse den skadesramte Kristina "Mulle" Kristiansen i aftenens hjemmekamp mod Ajax.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Hvad kan NFH uden Mulle?

Bundholdet Ajax besøger Power Arena fredag aften.
05. oktober 2018 kl. 14:10 Af Thomas Jensen

Annonce

Hvor står NFH uden den altoverskyggende angrebsstrateg Kristina "Mulle" Kristiansen? Det får vi måske svaret på i aften, når NFH møder bundholdet Ajax.

Den lille hurtige playmaker sidder på tilskuerpladserne med gips om sin brækkede hånd fem uger endnu, efter at hun var uheldig i seneste kamp mod TTH Holstebro, hvor hun bankede hånden ind i en modstander efter en skudafvikling.

Siden debuten i august 2015 har "Mulle" spillede samtlige NFH-kampe, og hendes manglende tilstedeværelse har givet træner Jakob Larsen hovedbrud før aftenens kamp.

- Jeg ved jo ganske enkelt ikke, hvor vi står henne, for vi har aldrig prøvet det før, kommer det hudløst ærligt fra cheftræneren, der - siden spillerne kom hjem fra deres respektive landsholdsopgaver rundt om i Europa i mandags - har trænet intenst på at løse problemet, da spillerne ikke har været samlet, siden "Mulle" blev skadet.


Wallén skal afløse

- Det bliver primært Angelica Wallén, der skal overtage "Mulle"s rolle både i angrebet og kontraspillet, afslører Jakob Larsen, der er sikker på, at svenskeren kan løse opgaven, men om hun kan klare det i samtlige 60 minutter, samtidig med at hun skal stå i forsvaret, er Jakob Larsen i tvivl om.

- Så bruger vi vores super-vikar Emilie Westberg på playmakerpositionen, når Wallén skal have en pause, siger Jakob Larsen, der skal have noget af et puslespil til at gå op, da Emilie Westberg også skal vikariere på stregen når Anna Lagerquist løber tør for kræfter.

- Det er et stort ressourcespørgsmål, som vi skal bruge kampen i aften på at se, hvordan vi løser bedst, for med "Mulle"s skade er vi jo en spiller mindre, lyder det fra Jakob Larsen.


Ajax skal besejres

Men selv uden "Mulle" så er aftenenes opgave mod Ajax fra den absolut nederste halvdel af Håndboldligaen en kamp, NFH skal vinde, pointerer Jakob Larsen.

- Selvfølgelig skal vi det. Det er hævet over enhver tvivl, slår Jakob Larsen fast.

Københavnerne har endnu ikke høstet point i sæsonen men har også haft et på papiret svært program. Det er dog værd at bemærke, at de ikke har tabt specielt stort, selv når der har stået tophold som København (19-24) og Herning-Ikast (23-26) på menuen.


Voller tilbage

Profilen er den tidligere NFH-spiller Cecilie Voller, der efter et enkelt år hos tyske Bietigheim er vendt tilbage til Ajax, som hun var med til at rykke op i Håndboldligaen i forrige sæson.

Holdet tæller også fløjspilleren Nadia Kongsted, der i NFH's mesterskabssæson havde en yderst marginal rolle for falstringerne.

- Det er et hold, der har bygget på sit spil, efter de rykkede op sidste år, og det bliver ikke en kamp som mod de øvrige bundhold, hvor vi har vundet kæmpestort, forudser Jakob Larsen før aftenens opgør, der fløjtes op kl. 19:30 i Power Arena.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce