cookie-og-privatlivspolitik
NFH's målvogter Cecilie Greve reddede for to sæsoner siden begge point med hjem fra Silkeborg/Voel med en benparade i sidste sekund. Det må hun gerne gentage i aften.
NFH's målvogter Cecilie Greve reddede for to sæsoner siden begge point med hjem fra Silkeborg/Voel med en benparade i sidste sekund. Det må hun gerne gentage i aften.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Kampen om slutspil spidser til for NFH

Direkte duel om en plads i det forjættede land i aften mellem Silkeborg-Voel og NFH.
10. februar 2020 kl. 13:00 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Den hidsige kamp om at komme med i Håndboldligaens slutspil, hvor kun de bedste otte i tabellen sikrer sig adgang, er gået ind i den afgørende fase.

To hold, der kæmper om at komme med i det fine selskab, er Silkeborg-Voel og NFH. De mødes i en direkte duel i JYSK Arena i Silkeborg i aften.

Det midtjyske hold kiksede akkurat slutspillet i sidste sæson, så træner Jakob Andreasen ved godt, hvad der er på spil.

- Det gælder om at skrabe så mange point sammen som muligt. For lige pludselig sker der mærkelige resultater i slutningen af sæsonen, når nogle af de hold, der skal bruge point, slår højere rangerende hold, der har deres på det tørre.

- Det blev vi offer for sidste år, da TTH Holstebro fik tre point i de sidste to kampe, som bestemt ikke var forventet, og derfor sneg sig med i slutspillet, husker Jakob Andreasen, der selvfølgelig har kigget fremad i kampkalenderen for at se, hvad der sandsynligvis vil ske.

- 27 point har alle dage været nok til at komme i slutspillet, og med det kampprogram NFH har tilbage, er jeg slet ikke i tvivl om, at de når 27 point, uanset om de taber til os i aften eller ej, lyder det fra Jakob Andreasen, der mener, at NFH's fire hjemmekampe mod de fire svageste hold i rækken giver otte point og tillagt de 19, de nu står noteret for, er det alt rigeligt til at komme i slutspillet.

Silkeborg-Voel står noteret for 22 point men har et på papiret sværere slutprogram, og desuden må man undvære holdets absolutte omdrejningspunkt Sofie Bæk, der er gravid.

- Det kan da klart mærkes, at hun mangler, men jeg hæfter mig ved, at vi uden hende har været tæt på at slå både Herning-Ikast og Odense på udebane, siger Jakob Andreasen, der, hvis regnestykket skal falde ud til hans fordel, gerne skal bruge en sejr i aften.

- Får vi ikke det, kan det komme til at knibe, men alt kan ske, og intet er afgjort endnu, påpeger han.

Han har i nogle kampe også måttet undvære den svenske landsholdskeeper Filippa Idéhn på grund af en hjernerystelse, men hun skulle være klar til aftenens kamp.


Positive toner

I NFH-lejren hersker der optimisme ovenpå den flotte hjemmesejr mod Herning-Ikast i onsdags, og træner Jakob Larsen håber, at det positive moment kan bringes med til Silkeborg, som man altid spiller tætte kamp imod.

- Vi ved, det bliver ekstremt tæt. Det gør det altid mod Silkeborg-Voel, og aftenens kamp bliver ingen undtagelse, siger NFH-træneren, der naturligvis har bemærket Silkeborgs fravær af Sofie Bæk.

- Hun plejer at gøre ekstremt ondt på os især i deres kontrafase, så selvfølgelig er de svækket uden hende, men de har så mange andre dygtige spillere, vi skal holde øje med, påpeger træneren, der er enig i Jakob Andreasens antagelse om, at 27 point er nok til en slutspilsplads.

- Men det handler udelukkende om, hvad vi selv præsterer. Andre resultater kan vi ikke gøre noget ved, så vi skal gøre arbejdet selv startende med en sejr i Silkeborg i aften, understreger han.

Der er kampstart klokken 20:00, og Radio SydhavsØerne sender direkte fra opgøret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce