Lazio finder opskriften på sejr i slaget om Rom

Felipe Anderson gjorde det til 3-1 for Lazio i anden halvleg. Foto: Andrew Medichini/Ritzau Scanpix

Efter tre kampe uden sejre kom Lazio søndag på vinderkurs, da AS Roma i Rom-derbyet blev slået med 3-2.

Lazios fans kan gå med oprejst pande i den kommende tid i Rom.

Søndag vandt Lazio nemlig Rom-derbyet mod AS Roma, da det blev til en sejr på 3-2 til hovedstadens lyseblå hold.

Det er Lazios første sejr i Serie A i næsten en måned. De seneste tre kampe er endt med to uafgjorte og et nederlag. De tre point betyder også, at Lazio nu har 11 på sjettepladsen. Roma har 12 point på fjerdepladsen.

Der var kun gået små ti minutter, da Sergej Milinkovic-Savic headede Lazio i front.

Scoringen efterlod serberen groggy, da han i næsten samme moment som hovedstødet fik Roma-målmand Rui Patricios arm i hovedet.

Men Lazios spil var generelt langtfra omtumlet. Ti minutter efter åbningsmålet sendte Ciro Immobile bolden på tværs på kanten af Roma-feltet, og Pedro sparkede straks til den og gjorde det til 2-0.

Roma kom dog langsomt bedre med i kampen, og José Mourinhos tropper kunne gå til pause med en smule medvind i ryggen, efter at Roger Ibañez steg til vejrs på et hjørnespark og reducerede til 1-2.

Cirka et kvarter inde i anden halvleg vendte vinden dog på Stadio Olimpico.

Ciro Immobile blev sendt afsted mod Roma-målet på en omstilling. Igen var italieneren uselvisk, da han sendte bolden på tværs i feltet, så Felipe Anderson nemt kunne gøre det til 3-1.

Lazio kom dog hurtigt under pres igen fra Roma, der på et straffespark af Jordan Veretout reducerede til 2-3.

Men Lazio, der søndag formelt var hjemmehold, holdt altså fast i sin føring og de tre point.