cookie-og-privatlivspolitik
Mads Carlson (blå) har været en af de faste støtter på Nykøbing FC's midtbane og starter inde igen i eftermiddag, når Hillerød besøger CM Arena i Nykøbing.
Mads Carlson (blå) har været en af de faste støtter på Nykøbing FC's midtbane og starter inde igen i eftermiddag, når Hillerød besøger CM Arena i Nykøbing.
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Midtbanemand har bidt sig fast

Mads Carlson er en vigtig brik i Nykøbing FC's oprykningsdrømme.
27. marts 2021 kl. 09:00 Af Thomas Jensen

NYKØBING Når Nykøbing FC's cheftræner og manager Claus Jensen skal udtage spillere til sin midtbane, tager det ham næppe mange sekunder at vælge Mads Carlson som en af de tre spillere på de centrale pladser i falstringernes 4-3-3-system.

Den tidligere Lyngby-spiller, der snart har to sæsoner på bagen i Nykøbing FC, har gradvist udviklet sig både i 1. division, men også efter nedrykningen til 2. division, hvor han i den grad har slået sit navn fast som en driftsikker midtbanespiller med god teknik, der kommer rundt på stort set hele banen.

Han kan godt mærke, at der er kommet mere ansvar på hans skuldre.

- Jeg føler mig mere og mere etableret og mere og mere moden. Jeg får rigtig mange værktøjer i værktøjskassen af Claus Jensen og resten af træner-teamet, og jeg nyder at komme til træning hver eneste dag, siger en veltilfreds Mads Carlson.


Målene mangler

Han er ikke kommet på måltavlen i forårets to første kampe mod Avarta og Slagese, men to oplæg til mål er det blevet til og så en kæmpechance mod Slagelse i søndags, hvor han desværre var kigget ud af sin tidligere holdkammerat Sebastian Olsen.

Annonce

- Det er irriterer mig grænseløst, at jeg ikke scorede på den chance, men desværre havde Sebastian luret mig, griner Mads Carlson, der scorede tre gange i efterårets kampe.

Et af målene faldt imod Hillerød, der igen er modstander i eftermiddag, nu hjemme i CM Arena, hvor græsplænen er klar til fodbold efter en enkelt afstikker til kunstgræsbanen i NFC Syd i forårspremieren mod Avarta.

- Det glæder vi os til og så mod Hillerød, som til forskel fra andre hold i 2. division gerne vil spille offensiv fodbold og udfordre modstanderen. Det plejer at ligge fint til os, men vi må ikke undervurdere Hillerød, for det er et godt hold med mange dygtige spillere, siger Mads Carlson om modstanderen.

Nordsjællænderne ligger nummer syv og kæmper med med en tre-fire andre klubber om at komme i top-6, så man undgår nedrykning til fjerdebedste niveau i den nye struktur efter sommerferien.


Stenhårdt arbejde hver dag

Det behøver Nykøbing FC slet ikke bekymre sig om, for holder "bjørnene" stilen, så rykker de op i den næstbedste række efter sommerferien, og den målsætning bliver der, ifølge Mads Carlson, arbejdet stenhårdt på hver eneste dag.

Annonce

- Selvfølgelig er vi bekendt med, hvor vi ligger henne i tabellen og ved, at udgangspunktet er godt. Ude i horisonten ved vi godt, hvad målsætningen er, men det er ikke noget, vi tænker på i dagligdagen. Her gælder det bare om at holde fokus på den kommende kamp, og det synes jeg, vi har været enormt gode til indtil nu.

- Begynder vi først at kigge flere kampe frem, går det galt, så det må vi ikke begynde på, understreger Mads Carlson, der også har kontrakt med Nykøbing FC i næste sæson, hvor det gerne skulle hedde 1. division.

Til kampen i eftermiddag har cheftræner Claus Jensen næsten frit valg på alle hylder bortset fra en karantæne til topscorer Mathias Kristensen, der har raget for mange gule kort til sig.

I hans sted rykker Kristian Lindberg givetvis helt op i front, og det ligner også en startplads til 39-årige Lars Pleidrup på venstre back, da han er kommet sig over en mindre skade.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE