cookie-og-privatlivspolitik
Mathias Gehrt (8) og resten af Nykøbing FC-spiller er hjemsendt på ubestemt tid.
Mathias Gehrt (8) og resten af Nykøbing FC-spiller er hjemsendt på ubestemt tid.
Foto: Ingrid Riis

Sport

NFC sender hele staben hjem

Spillerne ikke længere forpligtiget til selvtræning.
23. marts 2020 kl. 19:48 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Alle spillere og trænere og det meste af det administrative personale i Nykøbing FC er fra dags dato sendt hjem med besked om at indstille arbejdet.

Det betyder for spillernes vedkomne, at de ikke er forpligtiget til at selvtræne og dermed ikke længere følge det program, de blev udstyret med for halvanden uge siden.

- I det øjeblik regeringen og arbejdsmarkedets partnere iværksatte den pakke, der hjælper med lønkompensation, var jeg ikke i tvivl om, at vi skulle sende vore medarbejdere hjem, siger Nykøbing FC's bestyrelsesformand, Tage Nielsen.

Alt i alt drejer det sig om knap 40 ansatte i Nykøbing FC, eller hvad der svarer til godt 25 fuldtidsstillinger.

Tilbage er blot en kvartet, der foruden Tage Nielsen tæller direktør Axel Castenschiold og cheftræner Claus Jensen samt en bogholder.

Med hjemsendelsen følger Nykøbing FC trop med stort set alle de øvrige klubber i 1. division og p.t. flere klubber i Superligaen.


Støtter Divisionsforeningen

- Vi følger myndighedernes anvisninger og støtter Divisionsforeningens beslutning om at suspendere dansk klubfodbold på ubestemt tid, understreger Tage Nielsen.

- Selv om det ikke er det vigtigste lige nu, har vi en sund og solid økonomi til at stå imod kommende udfordringer og glæder os samtidig over, at samfundet rækker os en hjælpende hånd i denne helt ekstraordinære situation, siger bestyrelsesformanden.

Helt konkret bliver klubberne også understøttet med likvid kapital fra Divisionsforeningen, der udbetaler a conto-beløb i forhold til forventede indtægter fra tv-aftaler og andre kommercielle tiltag.

Mange stiller naturligvis spørgsmålet: Hvornår kan turneringen genoptages?

Det er helt umuligt at svare på i den nuværende situation, hvor virus-epidemien åbenlyst endnu ikke har toppet i Danmark.

- Men i samme øjeblik myndighedermne giver grønt lys, skal vi i gang, mener Tage Nielsen.

- Jeg er klar over, at man skal passe på med hensyn til skader efter en lang pause, men det handler altså også om at få spillet så mange kampe som muligt og forhåbentlig få afgjort turneringen på en fair måde, hvilket kan betyde mange kampe i en kort periode, pointerer Tage Nielsen.

Med 13 runder tilbage i 1. division kan man med uafbrudte midtugekampe afvikle den resterende turnering fra medio maj til slutningen af juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce