cookie-og-privatlivspolitik
Sønderjyske-træner Glen Riddersholm (til højre) og Randers-træner Thomas Thomasberg, som her ses hilse på hinanden ved en superligakamp i december, skal torsdag kæmpe om pokaltitlen. Sønderjyske vandt pokalturneringen sidste år, mens Randers skal tilbage til 2006 for at finde sin seneste pokaltriumf.

2

Billeder

Sønderjyske-træner Glen Riddersholm (til højre) og Randers-træner Thomas Thomasberg, som her ses hilse på hinanden ved en superligakamp i december, skal torsdag kæmpe om pokaltitlen. Sønderjyske vandt pokalturneringen sidste år, mens Randers skal tilbage til 2006 for at finde sin seneste pokaltriumf.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sport

Pokalfinalister slås om Europa og millioner

Med udsigten til et europæisk gruppespil og et tocifret antal millioner kroner i klubkassen er der meget mere på spil i årets pokalfinale end normalt.
13. maj 2021 kl. 14:00 Af Ritzau

For Randers FC og Sønderjyske er der i torsdagens pokalfinale mere på spil end blot titlen og hæderen.

Årets pokalvinder er nemlig sikret europæisk gruppespil i næste sæson. Vinderen træder ind i kvalifikationen til Europa League, men glipper den turnering, venter en plads i gruppespillet i Conference League.

Deltagelsen i den tredjebedste turnering i Europa estimeres til at indbringe mellem 30 og 45 millioner kroner.

Randers-træner Thomas Thomasberg har bemærket den mulige indtægt, som han meget gerne tager med.

- Det betyder selvfølgelig noget. Vi bliver ikke en klub, der straks går ud og bruger alle de penge. Men det gør da, at man ved, at der er en sikker indtægt.

Annonce

- Vi har ikke brugt krudt på at snakke om det, for det kan være, at det ender med nul kroner, og at det er Sønderjyske, der har dem i stedet for os, siger Thomasberg.

Den mulige ekstra indtægt skal ikke bare ruttes væk, men bruges med fornuft, fastslår han.

- Har man de penge mellem hænderne, kan man lægge et eller andet til side til det sportslige over en længere periode.

- Så man kan bygge et endnu stærkere fundament, end hvis man smider alle 30 millioner ind næste år, for det vil være dumt.

- Det gør noget for sikkerheden de kommende år, og den udvikling man gerne vil se, at man kan putte noget økonomi på, siger Thomasberg.

Annonce

Hos klubber, der råder over mindre budgetter, batter det mere end i topklubber som FC København og FC Midtjylland.

- Det er bare at læse, hvordan deres budgetter ser ud, så kan man selv regne ud, at de 30 millioner betyder noget mere i vores klubkasse end deres, sammenlignet med hvad klubberne bruger af penge, siger Thomasberg.

Randers-træneren drømmer om en ekstra spiller eller to på kontrakt i næste sæson.

- Jeg tror, at vi rent antalsmæssigt har den mindste trup i Superligaen med kun 21 kontraktspillere. Der kan vi godt ønske et par stykker flere og endnu bedre kvalitet. Men det er det, økonomien har tilladt, forklarer han.

Glen Riddersholm kan snuppe pokaltitlen for andet år i træk som træner for Sønderjyske.

Annonce

Sidste år var der ikke samme belønning for at vinde pokalen, men i Sønderjyske kalkuleres der ikke med de ekstra penge for et europæisk eventyr.

- Det kommer an på, hvordan pengene skal bruges, og om de skal bruges direkte i truppen på investeringer i transfervinduet.

- Der er ikke nogen i vores organisation, der regner med, at vi allerede har vundet, og at vi har de penge stående på kontoen. Der er nogen over mig, der tager vurderingen og beslutningen omkring det, siger Riddersholm.

Pengene er derfor ikke noget, der motiverer Sønderjyske-træneren ekstra.

- Det er en gulerod, der ligger, hvis man leverer en ordentlig præstation. Det er ikke noget, der er vigtigt for mig lige nu.

Annonce

- Det vigtigste er, at vi får stillet et godt hold på banen og en trup, der er klar til at gå ud og angribe og forsvare vores pokaltitel. Skulle vi være så dygtige, at vi vinder, så er det en positiv ting, der ligger der, siger Riddersholm.

Pokalfinalen spilles torsdag klokken 15 i Aarhus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE