cookie-og-privatlivspolitik
Rikke Sevecke (3) i aktion for det danske U/19-landshold mod Irland for nogle år siden på Sakskøbing Stadion.
Foto: Ingris Riis

Sport

Rikkes franske fodboldeventyr

Den tidligere B.1921-spiller har skrevet to-årig kontrakt med FC Fleury '91.
20. august 2019 kl. 12:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

FLEURY-MÉGORIS - Jeg glæder mig til at komme i gang og udvikle mig i en liga, hvor jeg møder nogle af verdens bedste spillere.

Sådan falder ordene fra den 23-årige falstring, Rikke Læntver Sevecke, der for alvor tager fat på sin nye fodboldkarriere som professionel fodboldspiller i den franske klub FC Fleury, når den franske liga åbner sæsonen i den kommende weekend.

Rikke Sevecke skiftede i sommerpausen fra mesterholdet Brøndby på en to-årig kontrakt med FC Fleury, hvor hun har været med i opstarten de seneste fire uger.

- Jeg havde lyst til at prøve en prof-tilværelse i udlandet, og da jeg i foråret via min agent hørte om den franske klubs interessse, varede det ikke længe, før vi havde en aftale på plads, fortæller centerforsvareren Rikke Sevecke.


Forstad til Paris

Klubben FC Fleury hører hjemme i bydelen Fleury-Mégoris i den sydlige udkant af Paris godt 25 km fra centrum.

Klubben hører til i den bløde mellemvare i fransk kvindefodbold med en ottende- og niendeplads i ligaen med 12 hold de sidste to sæsoner.

Sportsligt et godt stykke fra de seneste fire års Champions League-vindere fra Lyon, der sammen med Paris Saint Germain dominerer ligaen.

- Men det er ambitionen, at vi skal højere op i tabellen denne sæson, siger Rikke Sevecke, der er en af tre danskere i klubben.

Klubkammeraten fra Brøndby, Stine Larsen, er også ny i klubben, ligesom Cecilie Sandvej, tidligere Brøndby, der er skiftet fra FC Frankfurt i den tyske Bundesliga.

- Det er fedt, at vi er tre danskere. Vi bor ikke så langt fra hinanden og har noget fællesskab sammen, siger Rikke Sevecke, der går til sprogundervisning for at forbedre kommunikationen både på banen og ved træningen, hvor der tales fransk.


Opdraget i B.1921

Rikke Sevecke fik sin fodboldopdragelse i hedengangne B.1921, hvor hun allerede trillede med bolden som tre-årig og debuterede på klubbens førstehold i Danmarksserien i en alder af bare 15 år.

Herefter skiftede Sevecke til Ballerup-Skovlunde, hvor falstringen via holdets U/18-hold kravlede op på divisionsholdet i Eliterækken, inden hun skiftede til Brøndby i 2015, hvor hun har vundet to danske mesterskaber og nået semifinalen i Champions League.

Lørdag får Rikke Sevecke officiel debut for FC Fleury i udekampen mod Bordeaux, men allerede mandag er hun tilbage i Danmark i landsholdslejren, hvor Danmark i samme uge begynder EM-kvalifikationen med kampe mod Malta (hjemme) og Israel (ude).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce