cookie-og-privatlivspolitik
Erlind Demaj (gul) og Søllested går efter kvalifikation til LF-seriens oprykningsspil i foråret. Vestlollikkerne vil møde hård modstand fra blandt andre Døllefjelde-Musse, som har et hold bestående af unge talenter som Phillip Brylle (tv.) og rutinerede profiler som anfører Tim Pedersen (th.).
Erlind Demaj (gul) og Søllested går efter kvalifikation til LF-seriens oprykningsspil i foråret. Vestlollikkerne vil møde hård modstand fra blandt andre Døllefjelde-Musse, som har et hold bestående af unge talenter som Phillip Brylle (tv.) og rutinerede profiler som anfører Tim Pedersen (th.).
Foto: Flemming K. Karlsen

Sport

Så triller bolden endelig i Lolland-Falster-serien

Længe har vi ventet, men nu er det tid for første gang i 2020. Efter coronaafbrydelse og sommerferie bliver de lokale fodboldrækker sparket i gang den kommende weekend.
13. august 2020 kl. 08:36 Af Alexander Plenborg

Annonce
FAKTA
Fredag
18:45
Frem Sakskøbing - Døllefjelde-Musse
19:00
Eskilstrup - Stubbekøbing
Systofte - Maribo
Branderslev - Øster Ulslev
Lørdag
13:00
Nordfalster - Toreby-Grænge
Rødby - Søllested
Søndag
13:30
Nykøbing FC - FC Nakskov

293 dages tørke blev det til. Nu må snakken om pandemi og dårligdomme for en stund forstumme.

Glem alt om arbejdsløshedsrater, skyggetal og økonomisk nedsmeltning. Tænk i stedet på duften af friskslået græs. Tænk på lyden af kampråb, fight og jubel. Tænk på smagen af kolde stadionøl.

Da coronapandemien ramte, måtte fodbolden vige. 293 dage er gået uden LF-seriebold. Nu er tørken ovre. Det er ikke et fatamorgana: Fredag aften ruller bolden for første gang i år.

Der er i den nye sæson hele 14 hold i LF-serien. Fra Serie 1 er kommet Branderslev, Stubbekøbing og Nordfalsters andethold, mens Frem Sakskøbing er rykket ned fra Sjællandsserien.

I vinterpausen deles rækken i et oprykningsspil med seks hold og et nedrykningsspil med otte hold. Udvidelsen af rækken er midlertidig, så der skal kæmpes hårdt for at undgå bundplaceringerne.

Folketidende har taget pulsen hos samtlige LF-serieklubber og giver her en opdatering fra de 14 hold. Klubberne er rangeret efter Folketidendes bud på stillingen ved julepausen.


Frem Sakskøbing

Efter et hårdt år i Sjællandsserien er Frem Sakskøbing tilbage i LF-serien, hvor målet er kvalifikation til oprykningsspillet.

Frem har dog mistet offensiv slagkraft, idet Mathias Thomsen, Emil Mørkøv Kristiansen og Morten Jersie Nielsen har sagt farvel til den hvide Frem-trøje.

De er erstattet internt med en kvartet fra klubbens U/17-mandskab. Mathias Torres Jensen, Jens Stamphøj, Kristoffer Hansen og Lukas Palle er alle rykket op. Det samme gælder Sebastian Hansen fra klubbens andethold.

- Det er det gode ved at have en stor ungdomsafdeling. Når nogle smutter, hiver vi de næste dygtige spillere op, siger træner Nikolaj "Mini" Lohse, som forudser en jævnbyrdig sæson:

- Det er sjovt med mange unge hold. Jeg tror, det handler om at dumme sig mindst muligt.


Rødby

Ambitiøse Rødby er igen en del af favoritfeltet i LF-serien. Sydlollikkerne går ind til den nye sæson med en næsten uændret trup.

Rødby har mistet Lani Krasniqi til FC Nakskov. Omvendt er Sebastian Bischoff kommet til.

Den største udfordring for Rødby er skæve arbejdstider, hvilket fører til mange afbud:

- Når alle mand er klar, har vi et af de bedste hold. Men der er stor forskel fra kamp til kamp, så der vil komme udsving, forklarer træner Jakob Vildenfelt, som i første omgang vil have sit hold i oprykningsspillet.

Rødby arbejder på at tætne defensiven og på at blive bedre til "at skabe kampene", da sydlollikkerne forventer at skulle påtage sig favoritrollen.


Døllefjelde-Musse

Efter flere år med spillertørke er der kommet trængsel på Døllefjelde-Musses baner. Markedsklubben har fået et ungt kuld spillere til første- og andetholdet.

Med Finn Larsen som indpisker er der kommet 13 nye skud på stammen. Alle i alderen 17-20 år.

Tilgangene tæller målmændene, Nicklas Eriksen og Andreas Steen Jensen, samt 11 markspillere. De har allerede sat et aftryk. Træningskulturen er blevet bedre, og der er øget kamp om pladserne:

- Vi er privilegeret med så mange unge. Det giver mulighed for rotation, og så får vi både et stærkt LF-serie- og Serie 1-hold, siger Finn Larsen, som forventer enkelte udfald af en trup med en gennemsnitsalder på blot 20,1 år.

Ambitionen for Døllefjelde er kvalifikation til oprykningsspillene i LF-serien og Serie 1.


Søllested

I Søllested har der været gang i svingdøren med til- og afgange, hvorfor Nikolaj Nielsens mandskab skal spilles sammen på ny.

Søllested har mistet Per Andersen, Edon Demaj og Theis Ilsø.

Til gengæld har lollikkerne fået frisk blod fra FC Nakskov ved Lasse Jensen, Almedin Hamidovic, Peter Andersen og Oliver Viuff. Desuden er fysisk stærke Jonas Larsen kommet til fra Horslunde.

- Styrkemæssigt er det lidt status quo, men truppen er blevet lidt bredere. Vi er dog hårdt ramt af skader for tiden, fortæller træner Nikolaj Nielsen, som forventer at ende i det "brede midterfelt".

- Hvis alle mand var klar, så skulle vi helt sikkert i top seks. Rent taktisk arbejder vi på at blive lidt mere aggressive i vores spil.


Maribo

Midtlollikkerne fra Maribo glæder sig til at få banket rusten af efter 10 næsten fodboldløse måneder. Humøret er højt i domkirkebyen:

- Det ser fornuftigt ud. Vi har et fint materiale og går efter at bygge ovenpå. En klub som Maribo skal gå efter oprykningsspillet, fortæller cheftræner Jesper Steen Larsen, som er spændt på at se de tre oprykkere i aktion.

Træneren har fået talentfulde Anders Rasmussen tilbage fra Nykøbing FC, mens Nikolaj Skaaning og Patrick Lundstrøm er kommet retur fra efterskole.

Til gengæld er Riki Dolovac flyttet til Kolding, mens midtbaneprofilen Jeppe Schrøder Hansen optræder for Sundby i København.


Toreby-Grænge

- LF-serien er så jævnbyrdig, at alle kampe vil føles som en finale, mener Torebys Mathias Andersen.

Toreby har fra Væggerløse fået Simon Petersen, Christoffer Doxi og målmand Nicklas Andersen.

Sidstnævnte skal vogte buret, da Nicklas Eriksen er taget til Døllefjelde, og Jonatan Jørgensen genoptræner efter en skulderskade.

Alexander Grube Segers har også været på lazarettet, men anføreren forventes snart tilbage.

Claes Grube Jensen er flyttet til København, mens Mike Jensen er i militæret. Toreby håber dog på hjælp fra Jensen indimellem.

- Vi vil gerne stabilisere vores forsvar og blive mere bolddominerende, fortæller Mathias Andersen, som går efter en midterplacering som nummer fem-otte.


Branderslev

Der er stor tiltro til egne evner i Branderslev efter en forrygende sæson i Serie 1, hvor vestlollikkerne ikke led et eneste nederlag.

Billetten til LF-serien skal ikke være en enlig svale. Oprykkerne gør sig forventningerne om at blive fast inventar:

- Vi har niveauet til at begå os. Vi skal bare holde standarden fra Serie 1, så kan vi blive mellem otte og ti, siger Jan Knudsen Hansen.

Træneren håber, at klubbens unge spillere vil tage det med løftet pande, når de løber ind i nederlag:

- Vi er ikke vant til at tabe, det skal vi forberede os på. LF-serien er trods alt et niveau over Serie 1.

Hurtige Mads Lindequist er ny, mens topscorer Maan Diab er klar igen efter en korsbåndsskade.


Systofte

Efter flere hårde sæsoner har klubikonet Jacob Stæchmann overtaget dirigentstokken og er blevet ny cheftræner med Kim Johansen som spillende assistent.

Stæchmann håber at kunne bygge et nyt fundament op med unge spillere, som på sigt kan gøre Systofte til et tophold igen.

Træneren fremhæver brødrene, Mathias og Benjamin Pedersen, samt Jonas Foged og Emil Probst som fremtidens folk.

Målræven Stæchmann har selv lagt støvlerne på hylden. Daniel Hartmann, som har været spillende træner, er ligeledes stoppet.

- Vi ser på den lange bane for at fremtidssikre holdet. Det handler mere om udvikling end resultater, fastslår Stæchmann, som gerne vil væk fra den defensive spillestil.


Øster Ulslev

Det er den trofaste, gamle garde, der skal sikre Øster Ulslev flere sæsoner i LF-serien.

Der er ikke sket ændringer i truppen i corona- og sommerpausen. Teddy Petersen er dog på vej tilbage til grønsværen efter en knæoperation, hvilket vil være en forstærkning for Øster Ulslev.

- Vi ved, at det bliver en svær sæson. Det handler om at undgå nedrykning. Vi skal ud at kæmpe med næb og klør. Det ligger heldigvis også i vores DNA at slås for det, siger træner James Jensen.

Træneren roser kollektivet på holdet og fremhæver i samme ombæring målmand Glenn Christiansen og Peter Wulff på midtbanen som nøglespillere.


Eskilstrup

Humøret er højt i Eskilstrup, som har haft en god opstart til den nye sæson.

Falstringerne glæder sig over at have Sten Wagner tilbage. Han brækkede armen i den første kamp mod Døllefjelde i august sidste år og har siddet ude siden.

Træner Morten Hermann Rasmussen fokuserer på at samle så mange point som muligt:

- Vi kender de udfordringer, der er for en klub som vores. For os handler det om at hente point og kravle så højt som muligt i tabellen, siger træneren, som ellers holder kortene tæt på kroppen:

- Vi arbejder på taktiske ændringer, men dem holder vi for os selv.


FC Nakskov

I Nakskov er førsteprioriteten byens Sjællandsseriehold. LF-serieholdet har dog en vigtig opgave i at udvikle Vestlollands talenter.

Træner Robin Gustavsen har hevet unge spillere som Noah Ottosen og Abdul Alkhanov op fra klubbens U/17-mandskab. Holdet er ligeledes blevet forstærket med Mathias Allerup.

- De unge knægte skal vænne sig til seniorbold, men de har masser af gåpåmod og bliver stærke på den lange bane, siger Gustavsen, som har fokus på det taktiske aspekt med blandt andet den rigtige positionering på banen.

I første omgang handler det for FC Nakskov om at få et godt udgangspunkt til forårssæsonen.


Nykøbing FC

Hos landdelens fodboldflagskib har det tidligere knebet med opbakningen til klubbens LF-seriehold. Nu er det lykkes at opbygge et fornuftigt træningsmiljø.

Truppen vil som tidligere variere alt efter hvilke spillere, der er tilgængelige fra klubbens U/19- og Sjællandsseriehold.

De vil supplere den faste stamme af gamle kendinge som Jesper Münsberg, Sebastian Sembach og Anders Due. NFC har desuden fået Steffen Spur Petersen ind som angriber og Christoffer Pyndt fra Tingsted til forsvaret.

- Vi har en ny trup, så det handler om at styrke de indbyrdes relationer. Ellers vil vi som resten af NFC gerne stå for teknisk og offensiv fodbold, siger træner Frederik Scheuermann, som har fidus til oprykkerne fra Branderslev.


Stubbekøbing

Oprykkerne fra Stubbekøbing ved, at det vil kræve både koncentration og toppræstationer at spille op med holdene i LF-serien.

- Der vil komme mange svære kampe, men vores topniveau er til LF-serien. Så længe vi ikke har store udfald, kan vi være med, siger træner Jesper Andersen.

Indpiskeren kan glæde sig over at have Jeppe Nielsen tilbage. Målmanden har arbejdet det sidste år i Tyskland. Han tager handskerne tilbage fra Michael Duus.

Derudover har Stubbekøbing hevet fire talentfulde U/17-spillere op på førsteholdet.

Stubbekøbing har dog mistet Nicolaj Overgaard Knudsen, som er flyttet til København.


Nordfalster

Det var længe usikkert, om Nordfalsters andethold kunne rykke op i LF-serien. Men førsteholdet overlevede i Sjællandsserien, og så var banen ryddet.

Nu venter en stor opgave for sidste sæsons nummer fire i Serie 1:

- Det er svært at være andethold i en lille klub. Den ene uge er det guld, og den næste er det nedtur. Vi er underdogs, siger Daniel Petersen, som har fået Lasse Jeppesen som spillende assistent.

Mads-Christopher Pedersen og Michael Pedersen vil spille, når det er muligt. NFB håber desuden at kunne lokke tidligere spillere hjem fra eksil i København.

Jonas Frost og Jeppe Kristensen er skiftet til Nørre Alslev, mens Andi Christensen sidder ude med en diskusprolaps. Endeligt vil Nicolaj Hvid holde en fodboldpause.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce