Topholdene trækker fra bunden i ishockeyligaen

Aalborg Pirates (røde/sorte trøjer) slog Odense Bulldogs (hvide trøjer) med 3-2 fredag aften. (Arkivfoto). Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Top-4-holdene fra Aalborg, Rungsted, Esbjerg og Frederikshavn trak sig sejrrigt ud af fredagens fire kampe.

Topholdene udbyggede fredag aften afstanden til bunden i landets bedste ishockeyrække.

Førerholdet fra Aalborg Pirates vandt med 3-2 på udebane over Odense Bulldogs fra bunden af rækken.

Efter få sekunder bragte canadieren Josh MacDonald nordjyderne foran, og han øgede også til 2-0 i anden periode. Jeppe Korsgaard gjorde det til 3-0, inden de fynske værter reducerede to gange.

Ligaens nummer to fra Rungsted Seier Capital slog på udebane Rødovre Mighty Bulls med 3-1. Her havde gæsterne allerede bragt sig foran med 2-0 efter halvandet minut.

Esbjerg Energy, der indtager ligaens tredjeplads, vandt på egen is med 4-2 over Herning Blue Fox, der er nummer seks i tabellen.

Esbjergenserne bragte sig foran med 2-0 i første periode, men Herning fik skabt spænding med to mål og udlignede til 2-2 i anden periode.

Hjemmeholdet afgjorde sagen mod arvefjenden i de sidste 20 minutter med to scoringer.

Frederikshavn White Hawks vandt en målrig affære mod Sønderjyske med 7-5 i et opgør mellem ligaens nummer fire og fem.

Med sejren øgede frederikshavnerne afstanden til Sønderjyske, så der nu er seks point mellem fjerde- og femtepladsen.

Aalborg topper Metal Ligaen med 28 point foran Rungsted med 26. Esbjerg har 22,5 point, mens Frederikshavn har 21 point. Herefter følger Sønderjyske og Herning med 15 point.

Klubberne har dog ikke spillet samme antal kampe. Frederikshavn og Odense har eksempelvis været på isen 13 gange, mens Herlev blot har spillet ni kampe.

• Metalligaen: Aalborg Pirates - Odense Bulldogs