cookie-og-privatlivspolitik
Istanbul Basaksehir, der onsdag tabte til FC København i Europa League, er en af de klubber, som har indgået et forlig med Uefa for brud på FFP-reglerne. (Arkivfoto)
Istanbul Basaksehir, der onsdag tabte til FC København i Europa League, er en af de klubber, som har indgået et forlig med Uefa for brud på FFP-reglerne. (Arkivfoto)
Foto: Kemal Aslan/Reuters

Sport

Uefa giver klubber rap over nallerne for FFP-brud

Wolverhampton, Lille og Istanbul Basaksehir er blevet straffet med bøder af Uefa for brud på FFP-reglerne.
07. august 2020 kl. 20:30 Af Ritzau

Annonce

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har måttet løfte pegefingeren over for tre fodboldklubber for brud på forbundets Financial Fair Play-regler (FFP).

Således har engelske Wolverhampton, franske Lille og tyrkiske Istanbul Basaksehir, som FC København onsdag slog ud af Europa League, alle indgået forlig med Uefa efter ikke at have leve op til reglerne, der skal sikre sund økonomi i klubberne.

Det skriver Uefa på sin hjemmeside.

Wolverhampton har fået en bøde på 600.000 euro (cirka 4,5 millioner kroner), hvoraf to tredjedele kan frafalde, hvis englænderne får styr på økonomien inden udgangen af næste sæson ud fra nogle fastlagte rammer i forliget med Uefa.

Lille skal have en større tegnebog op ad lommen. Den franske klub skal som minimum betale tre millioner euro i bøde (22 millioner kroner), men den kan løbe op i tre gange så meget under de samme vilkår som Wolverhampton har.

Dog har Lille frem til udgangen af 2023/24-sæsonen til at få økonomien på ret køl.

Det har Istanbul Basaksehir også. Tyrkerne skal af med 300.000 euro (2,2 millioner kroner). Bøden kan dog ende med at være på 1,5 millioner euro (11 millioner kroner).

For alle tre klubber gælder det, at de i næste sæson kun må have 23 spillere registreret til eventuelle europæiske kampe mod de normale 25.

Det kan for Lilles og Istanbul Basaksehirs vedkommende blive forlænget til også at gælde i de efterfølgende to sæsoner, hvis de ikke retter ind økonomisk. Wolverhamptons kan ende med også at skulle have en begrænset trup med til europæiske kampe i 2021/22-sæsonen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce