cookie-og-privatlivspolitik
Mads Pedersen har været let at få øje på i Tour de France-feltet, hvor han har været iført trøjen med de berømte regnbuestriber.
Mads Pedersen har været let at få øje på i Tour de France-feltet, hvor han har været iført trøjen med de berømte regnbuestriber.
Foto: Benoit Tessier/Reuters

Sport

VM-helt vinker farvel til regnbuen på den største scene

Når Tour de France-feltet søndag kører til Paris, bliver det Mads Pedersens sidste kilometer i VM-trøjen.
20. september 2020 kl. 06:45 Af Ritzau

Annonce

Coronapandemien forpurrede Mads Pedersens drøm om at køre sine yndlingsløb, Paris-Roubaix og Flandern Rundt, i den regnbuestribede verdensmestertrøje.

Men når han søndag kører sit sidste løb i en af cykelsportens mest eftertragtede trikoter, kan han i hvert fald ikke klage over kulissen.

Her bærer danskeren trøjen ind på Champs-Élysées til otte omgange på den berømte boulevard, som markerer afslutningen på Tour de France.

- Det bliver da specielt at skulle køre et sidste løb i trøjen. Men sådan er det. Jeg må bare nyde Paris.

- Det er noget af en dag at sige farvel til VM-trøjen på. Jeg er jo nok den eneste, der får lov til at køre sit sidste løb i VM-trøjen på Champs-Élysées, siger Mads Pedersen.

Han henviser til, at Touren i år ekstraordinært er placeret i september lige før VM, hvor en ny verdensmester skal kåres.

Det er coronapandemien, der har vendt op og ned på cykelkalenderen og som er årsagen til, at Pedersens elskede forårsklassikere er udsat til oktober.

- Der er, som det er. Jeg er bare uheldig, at jeg ikke fik lov at køre de løb, jeg godt kan lide, i trøjen.

- Det ville være noget andet, hvis jeg var bjergrytter, og jeg fik lov at køre Touren i trøjen. Så ville der ikke være nogen, der snakkede om det.

- Men jeg har bare nydt at være verdensmester, siger Mads Pedersen.

I næste uge holder han fri og hviler ud oven på Tour-strabadserne. Han har meldt afbud til dette års VM, der køres næste søndag. Her skal arvtageren til regnbuetrøjen findes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce