cookie-og-privatlivspolitik
Nicolai Dohn (tv) fik en hel kamp på NFC-midtbanen i pokalsejren mod Holbæk, men spillede sig ikke nærmere en fast plads på holdet.
Nicolai Dohn (tv) fik en hel kamp på NFC-midtbanen i pokalsejren mod Holbæk, men spillede sig ikke nærmere en fast plads på holdet. Arkivfoto
Foto: Ingrid Riis

Sport

Videre med hiv og sving

Først i overtiden afgjorde Nykøbing FC pokalkampen mod Holbæk
08. august 2019 kl. 09:24 Af Thomas Jensen

Annonce

HOLBÆK, FOLKETIDENDE Nykøbing FC er videre til 2. runde af DBU's Landspokalturnering, men det holdt unødigt hårdt mod det nyoprykkede 2. divisionshold fra Holbæk, der ikke havde tabt i de foregående 21 kampe.

Gæsterne skulle nemlig helt hen til det første overtidsminut af anden halvleg, før Sebastian Koch med sin anden scoring sendte det hårdt kæmpende hjemmehold ud i mørket.

Med otte ændringer i startopstillingen i forhold til den flotte sejr i Vejle i søndags skulle reserverne have chancen og bevise over for træner Brian Rasmussen, at de er værd at satse på, hvis nogle af de etablerede kræfter falder ud.


Ikke overbevisende

Men ingen af de nye beviste for alvor, at de bør have en plads i startopstillingen på søndag, når Hvidovre kommer på besøg.

Til spillernes forsvar skal det dog med, at det for manges vedkommende var første gang, at de spillede på hold sammen, og dermed lige skulle lære sidemandens bevægelser og spillemønster at kende.

Selv om banen på det nyanlagte Holbæk Sportsby kun havde været i brug én gang før, var den langhåret og især i målfelterne i en sløj forfatning. Det gjorde det hurtige pasningsspil svært, når bolden hang i det høje græs.

Godt midtvejs i første halvleg kom NFC foran, da tilbagevendte Sigurd B. Schøndorf trak ind straffesparksfeltet og fandt Mikkel Dahl. Han lagde smart bolden til rette for Sebastian Koch, der med et hårdt fladt spark scorede sikkert.


Burde have scoret

Den føring burde have været udbygget ti minutter senere, men i et rent skydetelt mod Holbæks mål var det til sidst Nicolai Dohn, der ramte overliggeren tæt under mål.

En 2-0 scoring havde sandsynligvis afgjort kampen allerede før pausen.

Den brugte NFC til at skifte anfører Lars Pleidrup og Kasper Jensen ud til fordel for Mathias Thrane og Gustav Kjeldsen, og det ødelagde tydeligvis rytmen i spillet.

Holbæk kom bedst ud efter pausen og fik også udlignet ved Mads Bobjerg Larsen efter passivitet i NFC-forsvaret.

Niveauet hos NFC dalede gevaldigt, men i det sidste kvarter smøgede spillerne ærmerne op for at undgå den forlængede spilletid. Og efter flere store muligheder lykkedes det Sebastian Koch at score sejrsmålet på et nyt fladt spark, da han samlede et indlæg op ved bageste stolpe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce