cookie-og-privatlivspolitik
Kim Vilforts største triumf i karrieren kom i 1992, hvor han var med til at sikre Danmark den historiske EM-titel. Her scorer han i straffesparkskonkurrencen mod Holland i semifinalen, og han stod for 2-0-målet i finalen mod Tyskland. (Arkivfoto)
Kim Vilforts største triumf i karrieren kom i 1992, hvor han var med til at sikre Danmark den historiske EM-titel. Her scorer han i straffesparkskonkurrencen mod Holland i semifinalen, og han stod for 2-0-målet i finalen mod Tyskland. (Arkivfoto)
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Sport

Vilfort: Skovdahls omskoling gav mig en stor karriere

Kim Vilfort opnåede en stor karriere i både Brøndby og på landsholdet. Det skyldes ikke mindst Ebbe Skovdahl.
23. oktober 2020 kl. 15:01 Af Ritzau

Annonce

Brøndbys tidligere træner Ebbe Skovdahl døde natten til fredag efter flere års kræftsygdom. Og reaktionerne fra klubben efterlader ingen tvivl om, at det er en højt skattet mand, der er gået bort.

En af klubbens mest fremtrædende spillere og figurer gennem tiden, Kim Vilfort, er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad Skovdahl betød for hans karriere.

- Da Ebbe hentede mig til klubben, omskolede han mig fra angriber til midtbanespiller, og det er uden tvivl en af grundene til, at jeg opnåede så mange kampe for klubben og ikke mindst landsholdet, som jeg gjorde, siger Vilfort til Brøndbys hjemmeside.

EM-helten fra 1992 forblev selv i Brøndby, da han stoppede sin aktive karriere i slutningen af 1990'erne, hvor Skovdahl også takkede af.

Vilfort har siden været chef for Brøndbys talentafdeling, og han har taget meget lærdom med fra sine år under Ebbe Skovdahls vinger.

- Lige så kompromisløs, Ebbes spillestil var, lige så lyttende og inddragende var Ebbe i sin trænergerning, fortæller Vilfort.

- Han gav os spillere rigtig meget ansvar, og det er nok det, jeg har lært allermest af og taget med mig i min egen karriere.

Brøndbys tidligere bestyrelsesformand og direktør Per Bjerregaard har også kun rosende ord tilovers for den tidligere mestertræner.

- Først og fremmest var Ebbe et ganske vidunderligt menneske. Hans menneskelige egenskaber var fantastiske, og han var altid godt selskab, siger Bjerregaard til brondby.com.

Ebbe Skovdahl var først som spiller med til at bringe Brøndby op gennem rækkerne, inden han gik over i en trænerrolle for klubbens tredjehold i 1977.

Derefter tog han springet til cheftrænerjob i tre andre klubber, inden han returnerede til vestegnsklubben.

- Vi fik Ebbe tilbage til klubben i 1986, og det har vi aldrig fortrudt. Han var en utrolig dygtig træner, som dyrkede det aggressive presspil, som blev Brøndby IF's varemærke i de år. Vi vil alle savne ham, siger Per Bjerregaard.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce