cookie-og-privatlivspolitik
Team Sydhavsøerne skal på jagt efter en ny cheftræner til den kommende sæson. Johan Zanotti stopper i klubben, når de sidste tre kampe er afviklet.
Team Sydhavsøerne skal på jagt efter en ny cheftræner til den kommende sæson. Johan Zanotti stopper i klubben, når de sidste tre kampe er afviklet.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Zanotti stopper efter sæsonen

Den nuværende vikartræner i Team Sydhavsøerne bliver ikke en permanent løsning
08. april 2021 kl. 18:40 Af Thomas Jensen

MARIBO Da Team Sydhavsøerne i begyndelsen af februar skilte sig af med cheftræner Ian Marko Fog blev den assisterende træner Nick Szwiec midlertidigt ophøjet til cheftræner. Men at stå med ansvaret alene blev for stor en mundfuld, og derfor hentede klubben cheftræneren fra 2017 til 2020, Johan Zanotti, tilbage som træner for resten af indeværende håndboldsæson.

Men mere bliver det heller ikke til med Zanotti som cheftræner i denne omgang. Når de sidste to turneringskampe i 1. division samt pokalkampen på tirsdag mod HC Odense er overstået, stopper Johan Zanotti igen.

- Vi ville gerne have beholdt Zanotti, og det ville spillerne også gerne. Men vi har også kunnet mærke på ham, at det ikke var cheftræner i TSØ, han skulle fortsætte med lige nu. Og vi har ikke ønsket at presse ham til at fortsætte, siger sportschef Morten Juul, der har været tilfreds med Johan Zanottis indsats til trods for, at resultaterne i de kampe, han har stået i spidsen for holdet, ikke har været prangende.


Vanskelig opgave

- Det har været en ekstremt svær opgave at løse i forhold til hvor kaotisk sæsonen har forløbet, så vi har heller ikke forlangt mirakler, siger Morten Juul.

Johan Zanotti skal fortsat hjælpe til i Team Sydhavsøerne og moderklubben HMH Maribos ungdomsafdeling.

Annonce

For en måned siden blev Zanotti præsenteret som ny landstræner for det grønlandske herrelandshold i de kommende tre sæsoner. En tjans, der godt kunne have været foreneligt med et trænerjob i den danske 1. division, men sådan bliver det ikke for svenskeren, der er bosat et stenkast fra Maribo-Hallen og også har et lærerjob på Bindernæs Efterskole i Rødbyhavn.

Det betyder, at Morten Juul er gået på trænerjagt, og han er allerede et stykke vej i processen.

Der varer dog et stykke tid, før han forventer at kunne præsentere den nye mand i trænersædet, men han har en god idé om, hvad han kigger efter.

- Vi vil gerne have en yngre træner ind, der har en spillerkarriere på højt niveau bag sig, så han kender til spillet og ved, hvad der skal til. Det skal nødvendigvis ikke en, der kender til 1. division, men vi forventer at have det på plads omkring 1. maj, så han har god mulighed for at sætte sig ind i de øvrige hold, lyder det fra sportschefen, der har flere emner i spil, men ikke vil nævne navne.


Skal kende klubben

Dog vil det være en fordel for en ny træner, at han kender Team Sydhavsøerne i forvejen.

Annonce

- Vi må erkende, at de trænere vi historisk set har hentet udefra med undtagelse af Johan Zanotti, aldrig er blevet den store succes. Hvorfor det er sådan, har jeg ikke noget svar på, men umiddelbart går vi efter en, som har kendskab til klubben, fastslår Morten Juul, der har også har flere hængepartier i forhold til sammensætningen af truppen, hvor man mangler to til fire spillere.

- Det arbejdes der også på, understreger sportschefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE