cookie-og-privatlivspolitik
Den seneste tid er både det daglige antal af nye vaccinerede, nye smittede og nye coronaindlæggelser steget i USA.
Den seneste tid er både det daglige antal af nye vaccinerede, nye smittede og nye coronaindlæggelser steget i USA.
Foto: Sven Hoppe/Ritzau Scanpix

Udland

Biden når vaccinemål en måned for sent midt i ny coronabølge

Antallet af coronaindlæggelser har i flere delstater nået et bekymrende højt niveau, og smitten er stigende.
03. august 2021 kl. 00:23 Af Ritzau

USA har mandag nået præsident Joe Bidens mål om, at 70 procent af den voksne befolkning har fået mindst et stik mod coronavirus.

Det sker, samtidig med at den seneste virusbølge i USA har bragt antallet af coronarelaterede indlæggelser op på det højeste niveau siden sidste sommer.

I delstaten Florida, hvor der bor omkring 22 millioner, var der søndag mere end 10.000 mennesker indlagt med corona.

I Louisiana har guvernøren genindført krav om mundbind indendørs, efter at antallet af coronapatienter også her er steget. Og i Arkansas er der meldinger om det højeste antal indlægger under hele pandemien.

Antallet af nye smittede er også stigende. Siden lørdag har der været omkring 72.000 daglige smittetilfælde, oplyser USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) mandag på et pressemøde.

Annonce

- Selv om vi desperat forsøger at gøre en ende på pandemien, er covid-19 tydeligvis ikke færdig med os. Derfor skal vores kamp vare lidt længere, siger CDC-direktør Rochelle Walensky mandag.

De voksende coronatal, der primært skyldes smittespredning med den mere smitsomme Delta-variant, vækker bekymring hos CDC, selv om USA's vaccineudrulning igen går den rigtige vej efter at have været faldet i tempo.

Biden havde oprindeligt sat vaccinemålet på 70 procent til 4. juli - USA's uafhængighedsdag.

Men faldende vaccinerater blandt yngre mennesker, folk med lave indkomster samt i de konservative regioner i sydstaterne og i Midtvesten gjorde, at målet ikke blev nået.

De seneste uger er det daglige antal personer, der lader sig vaccinere, dog steget med knap 70 procent. I alt tre millioner har modtaget deres første stik de seneste syv dage.

Annonce

60,6 procent af USA's voksne befolkning er fuldt vaccineret. Det svarer til 49,7 procent af den samlede befolkning. Der bor omkring 333 millioner i USA.

Det Hvide Hus opfordrede i sidste uge alle føderale medarbejdere til at lade sig vaccinere eller ugentligt blive testet for coronavirus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE