cookie-og-privatlivspolitik
Milliardæren og præsidentkandidaten Michael Bloomberg deltager for første gang i en tv-debat mellem de demokratiske kandidater. Debatten finder sted onsdag i Las Vegas.
Milliardæren og præsidentkandidaten Michael Bloomberg deltager for første gang i en tv-debat mellem de demokratiske kandidater. Debatten finder sted onsdag i Las Vegas.
Foto: Mark Wilson/Ritzau Scanpix

Udland

Bloomberg er med i næste tv-debat hos Demokraterne

Michael Bloomberg skal for første gang optræde i en tv-debat med de øvrige demokratiske præsidentkandidater.
18. februar 2020 kl. 13:50 Af Ritzau

Annonce

Milliardæren og præsidentkandidaten Michael Bloomberg deltager i denne uges tv-debat mellem de demokratiske kandidater i Las Vegas i Nevada.

Debatten finder sted onsdag. Det er tre dage før Nevadas vælgermøder - det såkaldte caucuses.

Det bliver første gang, at Bloomberg, som er tidligere New York-borgmester, er med på de demokratiske præsidentkandidaters debatscene. I optakten har han blandt andet udvekslet hårde ord med Bernie Sanders.

I en kritik af Bloomberg, som er blandt verdens ti rigeste personer, beskylder Sanders rivalen for at ville købe sig til valget.

- Bloomberg har som alle andre ret til at stille op til præsidentvalget. Men han har ikke retten til at købe sig til præsidentposten, sagde Sanders ved et valgmøde nær San Francisco i weekenden, hvor hans tilhængere buhede, hver gang han nævnte Bloombergs navn.

Bloomberg er gået stærkt frem i meningsmålingerne efter at have brugt store beløb på at føre valgkamp gennem tv-reklamer. Han har kritiseret den hårde tone fra Sanders, som selv bryster sig af at holde en meget sober stil i valgkampen.

Talsmænd for Bloombergs kampagne siger, at Sanders tone er "skammelig" og et udtryk for, at han ser en stadig større trussel i Bloomberg.

Den 78-årige Sanders fører i meningsmålingerne i Nevada og på nationalt plan.

- Men hans kampagnefolk ved, at Bernie står til at tabe terræn, mens vi vil vinde frem, siger Kevin Sheekey, som leder Bloombergs kampagne.

Den 78-årige Bloomberg, som har 19 procent af stemmerne i en NPR/PBS-måling tirsdag, skal møde mindst fem andre kandidater ved onsdagens debat. Det er Joe Biden, Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Amy Klobuchar og Pete Buttigieg.

I et interview med Reuters har Bloomberg sagt, at han vil slå på sine modstanderes mangel på erfaring. Han siger, at Joe Biden som vicepræsident blot holdt taler, som blev skrevet for ham.

- Pete Buttigieg er borgmester for en mindre by, siger han.

Bloomberg vil over for dette fremhæve sin succes som topchef for et globalt finansielt og medieselskab, Bloomberg LP, og sine tre perioder som borgmester i New York City.

- Ingen af de andre ved, hvordan man skal lede en stor organisation, sagde Bloomberg om sine rivaler i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i efterårets valgkamp mod præsident Donald Trump.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce