cookie-og-privatlivspolitik
Storbritannien vil så vidt muligt undgå at anvende AstraZeneca-vaccine tíl personer under 30 år, oplyser den britiske vaccinationskomité JCVI. Wei Shen Lim, der leder komitéen siger, at det på baggrund af tilgængelige data og undersøgelser, tilrådes, at personer under 30 uden andre sygdomme så vidt muligt tilbydes et alternativ til AstraZenecas vaccine.
Storbritannien vil så vidt muligt undgå at anvende AstraZeneca-vaccine tíl personer under 30 år, oplyser den britiske vaccinationskomité JCVI. Wei Shen Lim, der leder komitéen siger, at det på baggrund af tilgængelige data og undersøgelser, tilrådes, at personer under 30 uden andre sygdomme så vidt muligt tilbydes et alternativ til AstraZenecas vaccine.
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Udland

Briter under 30 tilbydes alternativ til AstraZeneca

Britisk vaccinationskomité tilråder at give forrang for andre vacciner end AstraZeneca til de yngste briter.
07. april 2021 kl. 17:23 Af Ritzau

Storbritannien vil så vidt muligt undgå at anvende AstraZeneca-vaccine tíl personer under 30 år. Det oplyser den britiske vaccinationskomité JCVI.

Wei Shen Lim, der leder komitéen, siger, at det på baggrund af tilgængelige data og undersøgelser tilrådes, at personer under 30 uden andre sygdomme så vidt muligt tilbydes et alternativ til AstraZenecas vaccine.

- Vi tilråder ikke, at der stoppes for vaccinationer af nogen personer eller nogen aldersgruppe. Vi tilråder at give forrang for den ene vaccine frem for en anden for en særlig aldersgruppe. Det er for at udvise den størst mulige forsigtighed snarere end fordi vi er alvorligt bekymrede over vaccinens sikkerhed, siger han.

Han pointerer videre, at folk bør fortsætte med at få den anden dosis af AstraZenecas vaccine, hvis de allerede har fået den første dosis.

Briternes lægemiddeltilsyn, MHRA, understreger at AstraZeneca-vaccinen, som er udviklet i samarbejde med Oxford-universitetet, har store fordele.

Annonce

Beslutningen er truffet, efter at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, onsdag har meddelt, at det ser en mulig forbindelse mellem AstraZenecas covid-19 vaccine og sjældne tilfælde af en kombination af usædvanlige blodpropper med et lavt antal blodplader.

Men EMA understreger, at fordelene ved AstraZenecas covid-19 vaccine stadig klart overgår ulemperne. EMA fortsætter dermed med at insistere på, at vaccinen fortsat skal være i anvendelse.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger, at han ikke venter nogen ændringer i regeringens planer om at lempe en del covid-19-restriktioner som følge af udmeldingerne om, at personer under 30 ikke bør få AstraZeneca/Oxford vaccinen.

- Jeg tror ikke, at der er noget, som jeg har set, der får mig til at tænke, at der må foretages ændringer af den overordnede plan, siger den britiske regeringsleder.

Sundhedsminister Matt Hancock bekræfter ifølge mediet Sky News, at ændringen i valget af vaccine til aldersgruppen 18-29 år ikke ændrer på den overordnede vaccinationsplan.

Annonce

- Vi holder stadig kursen mod at have tilbudt første skud til alle voksne ved udgangen af juli. Tag skuddet, når du bliver inviteret, skriver han på Twitter.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE