cookie-og-privatlivspolitik
Den afdøde prins Philip blev lørdag hyldet med blandt andet kanonsalutter forskellige steder i Storbritannien - her ved Parade Ground, Woolwich Barracks i det centrale London.

2

Billeder

Den afdøde prins Philip blev lørdag hyldet med blandt andet kanonsalutter forskellige steder i Storbritannien - her ved Parade Ground, Woolwich Barracks i det centrale London.
Foto: Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix

Udland

Britisk kongefamilie siger farvel til prins Philip om en uge

Prins Harry rejser hjem fra USA for at deltage i sin farfars begravelse. Men Boris Johnson kommer ikke med.
10. april 2021 kl. 18:25 Af Ritzau

Prins Philip begraves lørdag 17. april ved en privat ceremoni for familien, meddeler Buckingham Palace lørdag.

Ceremonien holdes i St. George's Kapel på kongefamiliens Windsor-slot. Den vil være lukket for offentligheden.

- I overensstemmelse med regeringens retningslinjer og offentlige sundhedstiltag vil der ikke være noget offentligt optog, meddeler en talsperson for Buckingham Palace.

Et af prins Philips børnebørn, prins Harry, rejser hjem til Storbritannien fra USA for at deltage.

Harrys hustru, Meghan Markle, deltager ikke i begravelsen. Hun er gravid med parrets andet barn og er blevet frarådet af sin læge at rejse, meddeler det britiske kongehus.

Annonce

Heller ikke premierminister Boris Johnson deltager, lyder det i en meddelelse fra hans kontor.

Coronarestriktioner betyder, at der højst må være 30 mennesker til stede. Og det bør være familien, der har fortrinsret, meddeler Downing Street.

- Premierministeren har hele vejen igennem ønsket at handle i overensstemmelse med, hvad der er bedst for kongehuset. Så for at lade så mange familiemedlemmer som muligt være med deltager han ikke i begravelsen lørdag, meddeler Johnsons kontor.

Dronning Elizabeth har godkendt en otte dage lang national sørgeperiode, der varer indtil begravelsen. For kongefamilien gælder en sørgeperiode på to uger, oplyser Buckingham Palace.

På lørdag vil der være et minuts stilhed over hele landet, inden begravelsen går i gang klokken 15.00.

Annonce

Prins Philip, der har været dronning Elizabeths ægtefælle i mere end 73 år og Storbritanniens prinsgemal i knap 68 år, døde fredag. Han blev 99 år.

Regentparrets ældste søn, prins Charles, siger lørdag i en kort udtalelse, at han er taknemmelig for de rørende hyldester, der har lydt efter hans fars død.

- Min kære Papa var en meget særlig person, som ville have været overrasket over reaktionen og de rørende ting, der er blevet sagt om ham, siger Charles.

- Som I kan forestille jer, savner min familie og jeg min far enormt. Han var en meget elsket og værdsat skikkelse.

En talsperson for hoffet siger til tv-stationen BBC, at disse dage er en mulighed for at se tilbage på prins Philips "omfattende bidrag og varige eftermæle".

Annonce

- Selv om dette naturligvis er en tid med sorg for den kongelige familie og de mange andre, der kendte hertugen af Edinburgh, er det håbet, at de kommende dage også vil blive set som en mulighed for at fejre et bemærkelsesværdigt liv, siger talspersonen.

Prins Philip, der ville være blevet 100 år til juni, havde været syg i noget tid og tilbragte mere end en måned på hospitalet fra den 16. februar. Her blev han blandt andet behandlet for hjerteproblemer.

Lørdag blev han hyldet med blandt andet koordinerede kanonsalutter fra militæret forskellige steder i Storbritannien.

Der flages på halv på offentlige bygninger.

Britiske tv-stationer sender udsendelser om prins Philips liv.

Annonce

I Westminster Abbey, hvor parret blev gift i 1947, ringede den store klokke 99 gange fredag - et for hvert af prinsens leveår. Philip var den længst siddende prinsgemal i britisk historie.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE