cookie-og-privatlivspolitik
Russiske soldater bør trække sig tilbage fra grænsen til Ukraine, siger EU's udenrigschef, Josep Borrell, som kalder situationen farlig. På fotoet er prorussiske separatister på vej til deres stillinger i den ukrainske by Petrivske.
Russiske soldater bør trække sig tilbage fra grænsen til Ukraine, siger EU's udenrigschef, Josep Borrell, som kalder situationen farlig. På fotoet er prorussiske separatister på vej til deres stillinger i den ukrainske by Petrivske.
Foto: Alexei Alexandrov/Ritzau Scanpix

Udland

EU-chef appellerer til Rusland om at trække tropper tilbage

Det er en meget farlig situation, siger EU's udenrigschef om stor forsamling russiske soldater nær Ukraine.
19. april 2021 kl. 10:59 Af Ritzau

Rusland skal trække en stor gruppe soldater tilbage fra den ukrainske grænse, da situationen er farlig, siger EU's udenrigschef, Josep Borrell, før et udenrigsministermøde i EU mandag.

- Det er en meget farlig situation. Vi sender en appel til Rusland om at trække sine tropper tilbage fra den ukrainske grænse, siger Borrell.

Det er den største forsamling af russiske soldater ved grænsen, siden konflikten med Ukraine brød ud i 2014.

- Situationen i forhold til Rusland er ikke blevet bedre. Tværtimod. Spændingerne øges, siger Borrell i en kort videokommentar før mødet.

På grund af pandemien holdes mødet på video.

Annonce

Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, deltager. Han har orienteret ministrene i EU om den aktuelle situation ved grænsen.

På Twitter opfordrer Kuleba til, at EU lægger yderligere pres på Rusland. Han vil have sanktioner. EU har i forvejen sanktioner rettet mod personer og organisationer i Rusland.

- Jeg foreslår en trinvis plan for, hvordan man kan modvirke yderligere eskalering fra Moskvas side. Forbered nye sektorsanktioner. Sanktioner mod individer er ikke længere nok, skiver Kuleba.

Ukraine har været i krig med prorussiske separatister i den østlige del af landet i otte år. Kampene er taget til den seneste tid.

Der er flere gange indgået aftaler om våbenhvile efter forhandlinger mellem parterne og med deltagelse af Tyskland og Frankrig. Men hver gang har freden varet mindre end et par måneder.

Annonce

Hen over weekenden er det diplomatiske forhold mellem EU og Rusland forværret yderligere. Først Tjekkiet og derpå Rusland har udvist hinandens diplomater.

Det begyndte med, at Tjekkiet udviste 18 russiske diplomater for at spionere. Det svarede Rusland igen på søndag.

Kreml kalder det en provokation og afviser beskyldninger om spionage.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE