cookie-og-privatlivspolitik
Færdigvaccinerede turister kan fra EU og USA kan fra mandag komme på ferie i London igen. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig alle rejser til England, og der er fortsat isolations- og testkrav ved hjemrejse fra derfra. (Arkivfoto)
Færdigvaccinerede turister kan fra EU og USA kan fra mandag komme på ferie i London igen. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig alle rejser til England, og der er fortsat isolations- og testkrav ved hjemrejse fra derfra. (Arkivfoto)
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Udland

England åbner for turister - danskere frarådes stadig at rejse

Engelsk åbning får ingen betydning for danske rejsevejledninger, siger Udenrigsministeriet.
02. august 2021 kl. 05:15 Af Ritzau

Færdigvaccinerede fra schengenområdet og USA kan fra mandag rejse ind i England uden at skulle i selvisolation i ti dage.

Dermed kan England på ny byde turister velkommen, efter at landet i store træk har haft lukket grænserne, siden coronapandemien begyndte.

Det betyder i princippet også, at danskere nu igen kan rejse frit til England.

Men trods genåbningen af grænserne fraråder det danske udenrigsministerium stadig alle rejser til hele Storbritannien. Eneste undtagelse er Wales, hvortil det kun er ikke-nødvendige rejser, der frarådes.

Det oplyser Frej Jackson, som er fungerende chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Annonce

- Det, at England åbner for færdigvaccinerede turister, får desværre ingen betydning for vores rejsevejledning. Så det betyder ikke, at danske turister kan rejse til England i morgen, siger han.

- Vi fraråder fortsat alle rejser til England. Det skyldes den høje forekomst af coronavirus.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er ikke lov, men anbefalinger.

Alligevel kan de få konsekvenser for, hvordan man skal forholde sig, når man imod vejledningerne rejser til et land - selv hvis man er færdigvaccineret mod covid-19.

- Det er ikke et lovkrav at følge vores rejsevejledning. Men vi opfordrer selvfølgelig stærkt til, at man gør det, siger Frej Jackson.

Annonce

Når man rejser i et land, hvortil alle rejser frarådes, skal man både have en negativ PCR-test, inden man stiger om bord på flyet og gå i karantæne, når man kommer hjem til Danmark.

Isolationen skal i udgangspunktet vare i ti dage, men kan brydes ved en negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter hjemkomst.

Det gælder desuden for udlændinge, der rejser fra England, at de skal have et anerkendelsesværdigt formål for at komme ind i Danmark.

Wales er det eneste sted i Storbritannien, hvortil Udenrigsministeriet ikke fraråder alle rejser. Ministeriet fraråder i stedet alle ikke-nødvendige rejser.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE