cookie-og-privatlivspolitik
Personale på et hospital i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, der er ramt af coronavirussen, som indtil videre har kostet 80 mennesker livet.
Personale på et hospital i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, der er ramt af coronavirussen, som indtil videre har kostet 80 mennesker livet.
Foto: Str/Ritzau Scanpix

Udland

Få danskere befinder sig i virusramt kinesisk provins

Danske myndigheder arbejder på at hjælpe danskere i virusramt kinesisk provins hjem.
27. januar 2020 kl. 11:16 Af Ritzau

Annonce

Et mindre antal danskere befinder sig i Hubei-provinsen i Kina, der er ramt af coronavirusset.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til TV2.

Borgerservice opfordrer danskere i provinsen til at tage kontakt til ambassaden i Beijing eller Udenrigsministeriets globale vagtcenter, hvis de ikke allerede har gjort det.

Ambassaden er i dialog med de kinesiske myndigheder om mulighederne for danskernes udrejse fra Kina. Borgerservice oplyser til TV2, at man har været i kontakt med ti danskere i Wuhan, der er hovedbyen i Hubei-provinsen.

Søndag blev den danske rejsevejledning for Hubei-provinsen ændret, så alle unødvendige rejser til området nu frarådes.

Den danske industrikoncern Danfoss, der har kontor i Wuhan, har bedt sine 15 ansatte i byen om at arbejde hjemme disse dage. Det oplyste virksomheden søndag.

Flere lande arbejder i øjeblikket på at sende borgere fra området retur til deres hjemlande. Det gælder blandt andet USA, Storbritannien, Japan, Australien og Spanien.

Dødstallet som følge af coronavirusset i Kina er steget til 80. Det har de kinesiske myndigheder oplyst natten til mandag.

Samtidig er der konstateret 769 nye tilfælde af smittede i Kina. Det betyder, at det globale antal af smittede er steget til over 2744 tilfælde.

Virusset har også bredt sig til andre dele af verden. Både i en række asiatiske lande såsom Malaysia, Japan og Singapore er virusset konstateret. Der er også fundet tilfælde i Australien, USA og Frankrig.

I de fleste tilfælde er det mennesker, der er kommet fra Kina.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce