cookie-og-privatlivspolitik
Blomster, bamser, lys og beskeder ligger uden for Oxford High School i Michigan, hvor fire elever blev dræbt i et skoleskyderi tirsdag. En 15-årig dreng og nu også hans forældre er sigtet for drab.
Blomster, bamser, lys og beskeder ligger uden for Oxford High School i Michigan, hvor fire elever blev dræbt i et skoleskyderi tirsdag. En 15-årig dreng og nu også hans forældre er sigtet for drab.
Foto: Scott Olson/Ritzau Scanpix

Udland

Forældre til mistænkt medanklages i skoleskyderi i USA

En manglende pistol hjemme fik far til at ringe til politiet og sige, at hans søn kunne stå bag skoleskyderi.
03. december 2021 kl. 19:39 Af Ritzau

Amerikanske anklagere har rejst sigtelse om uagtsomt manddrab mod forældrene til den 15-årige dreng, som er varetægtsfængslet for at have skudt og dræbt fire andre elever på sin skole i Michigan tidligere i denne uge.

James Crumbley, der er far til den mistænkte, købte sammen med sin søn den pistol, som sønnen fire dage senere brugte i skoleskyderiet.

Faren har forklaret, at da han hørte nyheden om skyderiet, kørte han omgående hjem for at lede efter sin pistol. Men den var væk.

Det oplyser anklager Karen McDonald på et pressemøde fredag.

Da faren havde konstateret, at den nyindkøbte pistol manglede, ringede han til politiet og sagde, at han havde en mistanke om, at hans søn var gerningsmanden.

Annonce

Anklagerne tilføjer, at de har fundet tegninger og forskellige tekster blandt den 15-årige formodede gerningsmands ting. Disse ting antyder, at han planlagde skyderiet.

Dagen inden skyderiet fandt en lærer en tegning, som den 15-årige havde lavet. Den forestillede en pistol og blod. Det oplyser Karen McDonald.

Myndigheder i Michigan har tidligere fortalt, at den 15-årige og hans forældre holdt et møde med skolen samme morgen, som skyderiet skete. Skolen var bekymret over drengens opførsel.

- Enhver person, der havde muligheden for at stoppe denne tragedie, skulle have gjort det, svarer McDonald på et spørgsmål om, hvorvidt skolen burde have grebet ind noget før.

Også den mistænktes mor, Jennifer Crumbley, er sigtet for uagtsomt manddrab.

Annonce

Det er yderst sjældent, at forældre bliver medanklaget, hvis deres børn har udført et skoleskyderi.

I modsætning til andre delstater er der i Michigan ikke nogen love, der påbyder forældre at holde deres våben uden for børns rækkevidde.

Ud over de fire dræbte elever blev en lærer og seks elever såret ved angrebet på skolen tirsdag.

Det er det blodigste skoleskyderi i USA i år.

Gennem de seneste par årtier har landet med den liberale våbenlovgivning oplevet en lang række masseskyderier på skoler.

Annonce

Skyderiet i Michigan skete på Oxford High School, der ligger i en forstad nord for storbyen Detroit.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE