cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Frankrig fordobler antallet af vacciner til fattige lande

Ligesom Danmark og USA annoncerer Frankrig nu, at det vil fordoble vaccinedonationer til fattigere lande.
26. september 2021 kl. 01:27 Af Ritzau

Frankrig vil fordoble antallet af vaccinedonationer til fattige lande fra 60 millioner til 120 millioner vacciner.

Det lover den franske præsident, Emmanuel Macron, lørdag i en video, der er blevet vist ved en koncert arrangeret af Global Citizen i Paris.

- Det er uretfærdigt, at vaccinen kommer til andre kontinenter så sent. Vi skal arbejde hårdere og hurtigere. Frankrig lover at fordoble antallet af doser, vi giver, siger Macron i videoen.

Global Citizen er en organisation, der øger bevidstheden om de store trusler, der særligt rammer fattige såsom klimaforandringer, mangel på vacciner eller hungersnød.

Lørdag blev der foruden Paris arrangeret koncerter i New York og Lagos.

Annonce

Arrangementet indsamler penge, men det ses også som en måde at skabe opmærksomhed på forud for næste måneds klimamøde COP26.

Frankrig er ikke det eneste land, der vil fordoble sine vaccinedonationer. USA meddelte onsdag, at det ville fordoble bidraget til fattigere lande, hvilket bringer USA op på en samlet donation på 1,1 milliard vaccinedoser.

USA's præsident, Joe Biden, beskrev i den forbindelse pandemien som en krise, der kræver en koordineret indsats for at bekæmpe. Han sagde også, at lande med høj indkomst skal levere i overensstemmelse med landets ambitioner.

Denne uge har statsminister Mette Frederiksen (S) også øget det danske vaccinebidrag fra tre millioner til seks millioner vaccinedoser gennem det internationale vaccinesamarbejde, Covax.

Verdenssundhedsorganisationen WHO's chef, Tedros Ghebreyesus, har gentagne gange fordømt den massive ulighed i vacciner mellem rige og fattige lande.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE