cookie-og-privatlivspolitik
Den britiske premierminister, Boris Johnson, byder velkommen til det første arbejdsmøde for G7-landenes ledere fredag i Carbis Bay. Det er deres første møde i samme rum i næsten to år.
Den britiske premierminister, Boris Johnson, byder velkommen til det første arbejdsmøde for G7-landenes ledere fredag i Carbis Bay. Det er deres første møde i samme rum i næsten to år.
Foto: Ludovic Marin/Ritzau Scanpix

Udland

Johnson: G7-møde er chance for genopretning efter coronakrise

G7-landene skal sikre, at økonomisk genopretning efter coronakrisen er mere grøn og mere lige, siger Johnson.
11. juni 2021 kl. 16:26 Af Ritzau

G7-topmødet for lederne af nogle af verdens største økonomier er en chance for at lære af erfaringerne fra den globale coronakrise og sikre, at man ikke begår de samme fejl, næste gang en større krise rammer verden.

Det siger værten for topmødet, den britiske premierminister, Boris Johnson, fredag i sin velkomst til lederne fra de andre store økonomier.

Det er første gang i næsten to år, at G7-landenes stats- og regeringscheferne mødes fysisk.

Johnson betegner det som et nødvendigt møde, der skal samle de erfaringer, coronakrisen har givet.

Verden har været gennem "den mest ulykkelige pandemi, vores lande har oplevet i vores levetid, måske længere", siger han ifølge BBC.

Annonce

- Vi skal sikre, at vi tager ved lære af pandemien. Vi skal sikre, at vi ikke gentager de samme fejl, som vi uden tvivl har begået i løbet af de seneste 18 måneder, siger han.

- Og vi skal sikre, at vi tillader vores økonomier at komme sig, siger han og understreger, at det har de "meget stærkt" potentiale til.

Krisen er en lejlighed til at "build back better" - genopbygge bedre - med lån af den amerikanske præsident Joe Bidens kampagneslogan fra valget sidste år.

I det ligger et potentiale til at skabe millioner af velbetalte job, siger Johnson.

Den økonomiske genopretning skal både være mere grøn, mere lige og også "mere kønsneutral og mere feminin", sagde Johnson til de øvrige G7-ledere, inden han sendte den forsamlede presse udenfor døren.

Annonce

Det er de øverste politiske ledere fra USA, Storbritannien, Frankrig, Vesttyskland, Italien, Canada og Japan, der er samlet i G7.

EU er også med til G7-møderne og er repræsenteret i form af EU-Kommissionens formand og EU's præsident. EU er ikke formelt medlem.

G20, der er de 20 største økonomier i verden, udspringer af det oprindelige uformelle samarbejde mellem G7-landene.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE