cookie-og-privatlivspolitik
Politi i New York holder vagt foran St. Patrick Cathedral, der i lighed med mange andre kirker i USA er lukket for påskegudstjeneste palmesøndag på grund af coronaudbruddet.
Politi i New York holder vagt foran St. Patrick Cathedral, der i lighed med mange andre kirker i USA er lukket for påskegudstjeneste palmesøndag på grund af coronaudbruddet.
Foto: Eduardo Munoz/Reuters

Udland

Knap 600 coronasmittede er døde i New York på et døgn

New York melder om et lyspunkt i coronakrisen: tre gange flere udskrives fra hospitalerne, end der kommer ind.
05. april 2020 kl. 17:40 Af Ritzau

Annonce

I løbet af det seneste døgn er yderligere 594 mennesker døde, mens de var smittet med coronavirus i delstaten New York, der er den hårdest ramte af USA's delstater.

Det oplyser guvernør Andrew Cuomo søndag.

Dagen inden var antallet af døde 630.

Dermed er i alt 4159 patienter, der var smittet med virusset, døde, siden udbruddet begyndte.

New York delstat har i det seneste døgn bekræftet 8327 nye smittetilfælde og er nu oppe på i alt 122.031 bekræftede smittede, siger Cuomo.

Men der er også gode nyheder, påpeger guvernøren. Antallet af patienter, der bliver udskrevet fra hospitalerne i New York er tre gange så højt som antallet af nye patienter, der bliver indlagt.

Det letter det store pres på hospitalsvæsnet, siger han.

Delstaten New York har mere end en tredjedel af det samlede antal bekræftede coronatilfælde i hele USA.

Over 40 procent af de dødsfald, der er registreret i USA, er sket i New York.

Søndag viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, at 8503 mennesker er døde i hele USA. Opgørelsen er endnu ikke opdateret med tal fra andre delstater.

Men der er med meget stor sandsynlighed et ukendt antal dødsofre, der ikke tælles med i de statistikker, siger eksperter til Washington Post.

Landets sundhedsmyndigheder medregner kun de dødsofre, der gennem en laboratorietest er blevet bekræftet smittet med coronavirus.

- Vi ved, at det er en undervurdering, siger Kristen Nordlund, talskvinde for det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

En del mennesker, der dør hjemme eller på plejehjem uden at være blevet testet for sygdommen, tæller ikke med i statistikkerne.

Også personer, der er døde af blandt andet lungesygdomme i begyndelsen af coronaudbruddet, er ikke testet og talt med i statistikkerne, siger epidemiologer til avisen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce