cookie-og-privatlivspolitik
Den amerikanske senator Kamala Harris fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Joe Biden i de fleste demografiske grupper i det demokratiske parti, viser meningsmåling.
Den amerikanske senator Kamala Harris fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Joe Biden i de fleste demografiske grupper i det demokratiske parti, viser meningsmåling.
Foto: Olivier Douliery/Ritzau Scanpix

Udland

Ni ud af ti demokrater støtter Bidens valg af Harris

Måling viser, at 60 procent opfatter valget af Kamala Harris som "en vigtig milepæl" i USA's historie.
13. august 2020 kl. 08:59 Af Ritzau

Annonce

Næsten ni ud af ti demokrater støtter valget af den amerikanske senator Kamala Harris som deres partis bud på en ny vicepræsident. Hun er blandt de kvindelige vælgere mere populær end præsidentkandidat Joe Biden.

Det viser en meningsmåling fra Reuters/Ipsos. Ifølge målingen anser 60 procent af amerikanerne valget af Harris for "en vigtig milepæl" i USA's historie.

87 procent af de demokratiske vælgere og 37 procent af republikanerne kalder Bidens valg af Harris for en milepæl. Harris er den første sorte kvinde og den første asiatiske amerikaner, som er nomineret til vicepræsidentposten.

Den amerikanske senator fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Biden i de fleste demografiske grupper i partiet, viser målingen.

Den understøtter dermed Bidens forsøg på at få skabt en bredere vælgerappel ved valget i begyndelsen af november.

55-årige Harris har en jamaicansk far og en indisk mor. Hendes forældre mødtes, da faren protesterede for borgerrettigheder i Oakland i 1960'erne.

Målingen viser, at Bidens føring over republikaneren Donald Trump i det store og hele er uændret, efter at han har udnævnt Harris som sin "running mate".

46 procent af de amerikanske vælgere siger, at de vil stemme på Biden/Harris, mens 38 procent vil stemme på Trump og hans vicepræsident, Mike Pence.

Reuters/Ipsos-målingen er foretaget online over hele USA. Den omfatter svar fra 1000 vælgere, deriblandt 389 republikanere og 419 demokrater.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce