cookie-og-privatlivspolitik
Folk har lagt blomster og tændt stearinlys på Stortorvet i Kongsberg for at mindes ofrene. Norsk politi har overvejelser om at melde sig selv til en specialenhed i forbindelse med de fem drab i byen.
Folk har lagt blomster og tændt stearinlys på Stortorvet i Kongsberg for at mindes ofrene. Norsk politi har overvejelser om at melde sig selv til en specialenhed i forbindelse med de fem drab i byen.
Foto: Terje Bendiksby/Ritzau Scanpix

Udland

Politi overvejer at få efterforsket egen indsats i Kongsberg

Kan ifølge politichef være grund til at efterforske politiet, da drab formentlig skete, efter politiet ankom.
15. oktober 2021 kl. 12:10 Af Ritzau

Norsk politi har overvejelser om at melde sig selv til en specialenhed i forbindelse med de fem drab i Kongsted.

- Der kan være grund til at efterforske politiets ageren, da de fem drab øjensynligt skete, da politiet var blevet tilkaldt.

Det siger politichefen Ole Bredrup Sæverud til dagbladet VG.

- Hvis de oplysninger, som vi får, tilsiger, at der er grundlag for at indlede en efterforskning mod os, så sender vi sagen til Specialenheden, siger politichefen.

Politiet affyrede varselsskud i forbindelse med anholdelsen af gerningsmanden. Dette giver i sig selv tit anledning til, at Specialenheden inddrages i en undersøgelse af et forløb.

Annonce

- Vi har været optaget af at videregive de informationer, som Spesialenheden har behov for, og så er det op til folkene der at vurdere, hvorvidt der er grundlag for en efterforskning.

Den første alarm om en voldelig person bevæbnet med blandt andet bue og pil kom lidt efter klokken 18 onsdag. Manden sårede en politimand, som ikke var i tjeneste, i en Coop Extra-butik. Politimanden blev såret i skulderen.

Også en tilkaldt politipatrulje blev beskudt med pile.

- Disse kontakter mellem politiet og gerningsmanden sker inde i Coop Extra, men politiet kommer ikke i position til selv at kunne affyre skud, sagde Sæverud tidligere til NRK.

Politiet bliver ved ankomsten beskudt med to pile, tilføjer han.

Annonce

Mens de tilkaldte politifolk venter på beskyttelsesskjolde og andet beskyttelsesudstyr, lykkes det gerningsmanden at flygte fra butikken. Det er fortsat uklart hvordan.

Først en halv time senere får politiet igen kontakt med ham og affyrer advarselsskud. Han bliver anholdt, hvilket foregår ret udramatisk. I den halve time, der er gået, siden han flygtede fra butikken, lykkedes det ham øjensynligt at dræbe fire kvinder og en mand - alle mellem 50 og 70 år.

Der blev anvendt flere våben end bue og pil, men politiet har ikke offentliggjort hvilke.

Politiet har sagt, at der ikke er grund til at tro, at angrebet var planlagt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE