cookie-og-privatlivspolitik
Masker og håndsprit ses her på et sundhedscenter i Finland, hvor to turister i sidste uge blev undersøgt for coronavirus.
Masker og håndsprit ses her på et sundhedscenter i Finland, hvor to turister i sidste uge blev undersøgt for coronavirus.
Foto: Lehtikuva/Reuters

Udland

To undersøgt for coronavirus i Skåne er ikke smittebærere

To patienter indlagt på et hospital i Malmø er ikke bærere af coronavirus, meddeler Region Skåne.
27. januar 2020 kl. 15:11 Af Ritzau

Annonce

To personer, som er blevet undersøgt for coronavirus i Skåne, er ikke bærere af smitten. Det oplyser Region Skåne i en pressemeddelelse.

De to patienter er indlagt på et hospital i Malmø, hvor de er eller har været holdt i isolation.

- Vi er meget rundhåndede med at tage prøver af folk, som har været og rejst i Kina, og som kommer hjem med luftvejssymptomer, også selv om de ikke har været i brændpunktet, Wuhan, sagde læge Eva Gustafsson i en udtalelse til avisen Sydsvenskan søndag aften.

Isolation er rutine, når der er tale om patienter, som kan bære på mulig smitte med alvorlig sygdom, sagde hun.

Tidligere har lægerne haft mistanke om coronavirus i Sverige, men hidtil har ingen prøver vist, at patienter bar på smitten.

Gustafsson tilføjer over for Sydsvenskan, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til bekymring for, om coronavirusset er kommet til Sverige.

Hidtil er der kun bekræftet tre tilfælde af coronavirus i Europa. Det er i Frankrig, hvor sundhedsmyndigheder i sidste uge oplyste, at de tre patienter modtager behandling.

I alt har virusset på verdensplan spredt sig fra Kina til 13 andre lande. Det drejer sig om Australien, Cambodja, Canada, Frankrig, Japan, Malaysia, Nepal, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand, USA, og Vietnam.

Mindst 81 mennesker er døde, og flere end 2700 er smittet.

Den 23. januar sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at virusudbruddet ikke udgør en global krise. Der er ikke bevis for, at virusset smitter mellem mennesker uden for Kina, vurderer WHO.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce