cookie-og-privatlivspolitik
USA har støttet det ukrainske militær med milliarder af kroner, siden Rusland i 2014 annekterede halvøen Krim. Foto er fra en militærøvelse i Ukraine 26. maj.
USA har støttet det ukrainske militær med milliarder af kroner, siden Rusland i 2014 annekterede halvøen Krim. Foto er fra en militærøvelse i Ukraine 26. maj.
Foto: Gleb Garanich/Reuters

Udland

USA melder om militær bistand til Ukraine kort før topmøde

Få dage før topmøde mellem præsidenterne for USA og Rusland annoncerer Pentagon ny støtte til Ukraine.
12. juni 2021 kl. 01:23 Af Ritzau

USA vil give Ukraine yderligere militær bistand for 150 millioner dollar (921,3 millioner kroner, red.).

Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, fredag.

Udmeldingen kommer få dage før et topmøde mellem den amerikanske præsident, Joe Biden, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, på neutral grund i Schweiz.

Forholdet mellem Rusland og Ukraine har været anspændt siden 2014, da Rusland annekterede halvøen Krim, og begge parter har oprustet ved grænsen mellem de to lande.

Pentagon oplyser, at de 150 millioner dollar til det ukrainske militær er den resterende del af en samlet pakke, der er godkendt af Kongressen i USA som bistand til Ukraine i dette finansår, der slutter 30. september.

Annonce

Støtten til Ruslands naboland omfatter radarsystemer, kommunikationsudstyr og udstyr til at spotte droner.

I marts støttede USA militæret i Ukraine med 125 millioner dollar. Den amerikanske regering har tidligere oplyst, at den samlede støtte siden 2014 løber op i mere end 2,5 milliarder dollar. Det svarer til 15,3 milliarder kroner.

Den mangeårige konflikt i den østlige del af Ukraine mellem separatister, der støttes af Rusland, og ukrainske tropper, har ifølge et skøn fra FN kostet over 13.000 mennesker livet.

Joe Biden og Vladimir Putin skal den 16. juni mødes i Genève i Schweiz. Det er deres første møde, siden Biden blev indsat som præsident, og kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem de to lande er yderst anstrengt.

Konflikten i Ukraine er bare et at flere stridspunkter. Dertil kommer amerikanske beskyldninger mod Rusland om indblanding i valg i USA, manglende overholdelse af menneskerettigheder og cyberangreb mod amerikanske institutioner og virksomheder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE