cookie-og-privatlivspolitik
Her ses holdet bag 8. udgave af Knæk Cancer eventet i Nørre Alslev Hallen.

4

Billeder

Her ses holdet bag 8. udgave af Knæk Cancer eventet i Nørre Alslev Hallen.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Dansede for et rigtig godt formål

53 kvinder dansede i Nordfalster Idræts- og Kulturcenter penge hjem til kampen mod kræft.
08. november 2021 kl. 15:00 Af Niki Treumer Mogensen

NØRRE ALSLEV 7.600 kroner. Så mange penge kan 53 friske kvinder ledt af arrangørerne fra Kræftens Bekæmpelse Guldborgsund samle ind på en formiddag. Det beviste de i Nordfalster Idræts- og Kulturcenter forrige lørdag, da de i forbindelse med den landsdækkende Knæk Cancer-indsamling havde motionsarrangement. Det var ottende gang, de lokale deltog, og på fire timer nåede deltagerne at danse zumba, ustix - hvor der benyttes trommestikker - og groove, hvor de bare skulle give los. En instruktør i hver dans var hentet ind fra lokalområdet til at lære dansene fra sig til de 16-70 år unge kvinder.

Deltagergebyret gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse, og det kunne blandt andet lade sig gøre via fine sponsorater, fortalte med-arrangør Birgitte M. Hansen fra foreningens lokalafdeling.

- Kvickly har sponsoreret sandwich, Meny på Parkvej vand og juice, Rema 1000 på Nordensvej frugt og Helsam müslibarer. Vi har også vores egen bod med strik og genbrugstræ, som en snedker i Nykøbing har lavet. Det har vi også med ude på diverse markeder, fortalte hun.

Mænd var der til gengæld ikke nogen af blandt de dansende. Det kunne ifølge Birgitte M. Hansen skyldes, at mænd og kvinder er interesseret i forskellige ting - mænd på Nordfalster altså knap så meget i dans - men hun understregede, at mænd er meget velkomne ved næste års arrangement.

- Der plejer faktisk at være en med, men han er ikke i år. Han har til gengæld støttet med 150 kroner på mobilepay, fortalte hun.

Annonce

Godt at støtte godt formål

Blandt deltagerne var Anne West Nielsen, som bor i Nørre Alslev.

Hun var glad for, at der skete noget lokalt, så de lokale ikke altid skulle køre til Nykøbing for at deltage i ting.

- Jeg er med for at støtte den gode sag. Der er så mange hele tiden, der rammes af kræft, og jeg tror også, der er flere af dem, der er med her, der er det, sagde hun og kiggede rundt på de øvrige deltagere.

De var netop da ved at gøre klar til næste dansedisciplin, men inden musikken pumpede, og lemmerne blev svunget rundt, nåede også en af de yngre deltagere, Mie Nielsen, at udtrykke sin begejstring over initiativet.

- Jeg går normalt til crossfit her om lørdagen, og så var det her en god måde at få prøvet en masse forskellige danse på. Og så er det godt, at det støtter et godt formål, sagde hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE