cookie-og-privatlivspolitik
Der er i Guldborgsund Kommune allerede sået over 20.000 kvadratmeter blomstereng.
Der er i Guldborgsund Kommune allerede sået over 20.000 kvadratmeter blomstereng.
Foto: Guldborgsund Kommune

Ugeavisen Guldborgsund

Den vildeste kommune

Guldborgsund Kommune melder sig ind i Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks vildeste Kommune.
28. marts 2021 kl. 08:11 Af Katrine Sabroe Christensen

GULDBORGSUND Miljøminister Lea Wermelin har inviteret alle landets kommuner med i konkurrencen om at blive "Danmarks vildeste Kommune". Det bliver med Guldborgsund Kommune som en af kombattanterne, det har Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget netop besluttet.

- Det er oplagt, at vi deltager. Senest har vi afsat en pulje på 500.000 kroner, som skal bruges på forskellige biodiversitetsprojekter, siger formand for udvalget Peter Bring-Larsen.

I kommunen er der siden 2014 udlagt tæt på 20.000 kvadratmeter med bivenlige blomsterenge. Dertil kommer masser af vild natur på blandt andet Saxenhøj, der er en af frontløberne i kommunens vilde naturindsats.

- Vi har rigtigt mange projekter, vi kan fremhæve allerede. Vi er langt foran mange kommuner, når vi taler om at omlægge græsarealer til blomsterenge, og så har vi også de store naturgenopretningsprojekter i kommunen. Vi kan blandt andet se, at indsatsen på Bøtø har givet leverum til flere sjældne sommerfugle, og sidste år begyndte vi i samarbejde med Den Danske Naturfond at genskabe et tidligere intensivt dyrket landbrugsareal i Bøtø Nor til natur, fortæller udvalgsformanden.

Der endnu flere vilde initiativer i år.

Annonce

- Vi står overfor at plante fire folkeskove, som borgerne selv har doneret gennem indsamlingsshowet "Danmark Planter Træer". Dertil kommer at vi har flere projekter i gang med borgere, der rigtigt gerne vil gøre deres by vildere. Samtidig vil vi også gerne omdanne flere græsarealer til blomstereng i en tæt dialog med de kommende naboer, siger Peter Bring-Larsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE