cookie-og-privatlivspolitik
Udover blandt andet to sheltere byder Mysseskoven også over et overdækket  naturrum, hvor man kan nyde sin madpakke og få informationer om skovens flora og fauna fra ophængte info-tavler.
Udover blandt andet to sheltere byder Mysseskoven også over et overdækket naturrum, hvor man kan nyde sin madpakke og få informationer om skovens flora og fauna fra ophængte info-tavler.
Foto: Manfred Sørensen

Ugeavisen Guldborgsund

Det skønne bynære naturområde

Gå en tur i Mysseskoven.
04. februar 2021 kl. 06:00 Af Manfred Sørensen

Annonce

NYKØBING Bor man i Nykøbing er der aldrig langt ud i naturen - ud til marker, skove, kyst og strand.

Rigtig tæt på byen - ja, nærmest i byen, finder man lige inden Silvan-rundkørslen, hvis man kommer ad Prinsholmen, Mysseskoven. Der er tale om et lille skovareal lige overfor Østerbroskolen.

Det var et areal godsejer Thomas Højgaard har ejet. Men han skulle ikke bruge det, så mod at kommunen sørgede for at vedligeholde det, afgav han det ganske gratis. Senere sikrede en donation på 500.000 kroner fra Friluftsrådet, at man kunne indrette dette stykke skov til brug og glæde for borgerne. Hele herligheden blev indviet af blandt andet borgmester John Brædder tilbage i oktober 2019 som "Mysseskoven".

Det var skovfoged Thyge Andersen, der gav stedet navnet "Mysseskoven". Han forklarede, at mysse er et gammelt navn, og mose er det ord, der kommer tættest på i dag.

- Linjen, der løber mellem skoven og Prinsholmvej, hedder Mysselinjen, sagde han ved indvielsen.

Annonce

Her i Mysseskoven er først og fremmest en shelterplads og en skøn, lille hjerteformet sø - Hjertesøen. Her er også madpakkehus og naturrum i direkte tilknytning til pladsen, ligesom man kan vælge imellem flere grill- og bålsteder.

Der er flere borde/bænkesæt og et fint handicaptoilet, ligesom man også kan fornøje sig på en herlig naturmotionsplads, som Ældre Sagen har hjulpet med etableringen af.

Altsammen fint i læ i skoven.

Man kan selvfølgelig "nøjes" med at benytte Mysseskoven som et udflugtmål på gåben eller cykel.

Men hvorfor ikke tage en sovepose og et liggerunderlag med og tage en overnatning her midt ude i den idylliske natur? Det kan ihvertfald anbefales - måske ikke så meget lige nu, men senere, når termperaturerne igen sniger sig derop af....

Annonce

I den forbindelse skal der lige gøres opmærksom på, at der er to sheltere, der hver har fem pladser. Det er dog kun det ene shelter, der kan bookes for 30 kroner pr. person. Det andet står til fri afbenyttelse. Drikkevand kan hentes på skolen lige ved siden af parkeringspladsen. Her kan man også holde, hvis man kommer i bil.

Med Mysseskoven er der virkelig skabt et skønt naturområde med rum for leg og oplevelser i naturen for unge og gamle, familier, foreninger, skolen og alle andre naturinteresserede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE