cookie-og-privatlivspolitik
Udsnit: Hans Friis, Strandparti fra Nordfalster, 1874. Samling Michael Horn.
Udsnit: Hans Friis, Strandparti fra Nordfalster, 1874. Samling Michael Horn.
Foto: Privat

Ugeavisen Guldborgsund

Han elskede området

Særudstilling om landskabsmaleren Hans Friis på Fuglsang Kunstmuseum fra 8. oktober.
06. oktober 2021 kl. 06:04 Af Katrine Sabroe Christensen

NYSTED Dette efterår - fra 8. oktober retter Fuglsang Kunstmuseum blikket mod landskabsmaleren Hans Friis (1839-1892), der brød ny jord ved at bevæge sig til det - kunstnerisk set - næsten ubeskrevne land Lolland-Falster. Her fandt han udstrakte vidder, skov og hav og han byggede hus i Orenæs på Falster for at kunne arbejde tæt på sine motiver på Sydhavsøerne. Han blev ved sin tidlige død betragtet som en af landets vigtigste landskabsmalere.

På trods af både astma og gigt måtte Friis udendørs for at male og skabte endda store billeder i den natur, der drev ham som kunstner. Friis arbejdede med overgange; Årstidernes skiften og i grænselandet mellem strand, hav og himmel. Motiverne fremstår som små eftertænksomme stop på en velkendt vej. Den følelse er blevet genkendelig for mange, som under coronakrisen er søgt ud under åben himmel.

Malerierne - med rødder i guldalderen - giver ny inspiration til vores udeliv og måder at bruge naturen på, for med nutidens store fokus på naturoplevelser er naturelsker Friis igen relevant. Gennem udstillingens 70 værker ønsker Fuglsang Kunstmuseum at skabe dialog om vores syn på naturen som omgivelse og oplevelse - dengang og nu.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce
ANNONCE