cookie-og-privatlivspolitik
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab.
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab.
Foto: DIF

Ugeavisen Guldborgsund

Mindre coronaramt end frygtet

57 procent af de voksne danskere er idræts- og motionsaktive, viser ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Det er et fald fra før corona, men mindre end frygtet. Nu skal de sidste hentes tilbage til idrætten.
10. januar 2021 kl. 10:03 Af Manfred Sørensen

Annonce

HELE LANDET 2020 har været et mærkeligt år for dansk idræt. Kraftige nedlukninger, deltagerbegrænsning og en hverdag med hjemmepasning og nye rytmer har gjort det svært at holde fast i de positive motionsvaner.

I juni måned var idræts- og motionsdeltagelsen nede på 54 procent, men trods de fortsatte restriktioner er aktiviteten nu på vej op igen. En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 57 procent af de voksne danskere var aktive i december mod 61 procent før corona.

Undersøgelsen vækker både ærgrelse og trøst hos de to idrætsorganisationer DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) oven på et historisk godt 2019 med 50.000 nye medlemmer i idrætsforeningerne.

- Det er selvfølgelig super ærgerligt, at vi bliver ramt af en historisk hård krise midt i en tid, hvor idrætten og foreningerne har så godt fat. Omvendt viser de seneste tal og begrænsede faldt også, at det hårde arbejde for at fastholde aktiviteten bærer frugt, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.

Sammen med Nordea-fonden og TrygFonden har DGI og DIF siden 2015 i Bevæg dig for livet arbejdet for at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Undersøgelsen viser også, at danskerne har prøvet flere aktiviteter under nedlukningen. Derfor følger de to organisationer de kommende undersøgelser af idrætsdeltagelsen tæt.

- Den store omvæltning i 2020 kan være med til at accelerere nogle af de tendenser, vi allerede har set i forhold til blandt andet at dyrke idræt i naturen. Men vi skal også være opmærksomme på, at der kan opstå nogle helt nye trends og ønsker til idrætsdeltagelsen og vores måde at være aktive sammen på, som vi skal være klar til at gribe, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.


Om Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Guldborgsund":
Annonce