Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Mindre coronaramt end frygtet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab. Foto: DIF

57 procent af de voksne danskere er idræts- og motionsaktive, viser ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Det er et fald fra før corona, men mindre end frygtet. Nu skal de sidste hentes tilbage til idrætten.

HELE LANDET 2020 har været et mærkeligt år for dansk idræt. Kraftige nedlukninger, deltagerbegrænsning og en hverdag med hjemmepasning og nye rytmer har gjort det svært at holde fast i de positive motionsvaner.

I juni måned var idræts- og motionsdeltagelsen nede på 54 procent, men trods de fortsatte restriktioner er aktiviteten nu på vej op igen. En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 57 procent af de voksne danskere var aktive i december mod 61 procent før corona.

Undersøgelsen vækker både ærgrelse og trøst hos de to idrætsorganisationer DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) oven på et historisk godt 2019 med 50.000 nye medlemmer i idrætsforeningerne.

- Det er selvfølgelig super ærgerligt, at vi bliver ramt af en historisk hård krise midt i en tid, hvor idrætten og foreningerne har så godt fat. Omvendt viser de seneste tal og begrænsede faldt også, at det hårde arbejde for at fastholde aktiviteten bærer frugt, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.

Sammen med Nordea-fonden og TrygFonden har DGI og DIF siden 2015 i Bevæg dig for livet arbejdet for at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Undersøgelsen viser også, at danskerne har prøvet flere aktiviteter under nedlukningen. Derfor følger de to organisationer de kommende undersøgelser af idrætsdeltagelsen tæt.

- Den store omvæltning i 2020 kan være med til at accelerere nogle af de tendenser, vi allerede har set i forhold til blandt andet at dyrke idræt i naturen. Men vi skal også være opmærksomme på, at der kan opstå nogle helt nye trends og ønsker til idrætsdeltagelsen og vores måde at være aktive sammen på, som vi skal være klar til at gribe, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

Om Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.

  • Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab. Foto: DIF
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier