Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Mindre coronaramt end frygtet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab. Foto: DIF

57 procent af de voksne danskere er idræts- og motionsaktive, viser ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Det er et fald fra før corona, men mindre end frygtet. Nu skal de sidste hentes tilbage til idrætten.

HELE LANDET 2020 har været et mærkeligt år for dansk idræt. Kraftige nedlukninger, deltagerbegrænsning og en hverdag med hjemmepasning og nye rytmer har gjort det svært at holde fast i de positive motionsvaner.

I juni måned var idræts- og motionsdeltagelsen nede på 54 procent, men trods de fortsatte restriktioner er aktiviteten nu på vej op igen. En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 57 procent af de voksne danskere var aktive i december mod 61 procent før corona.

Undersøgelsen vækker både ærgrelse og trøst hos de to idrætsorganisationer DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) oven på et historisk godt 2019 med 50.000 nye medlemmer i idrætsforeningerne.

- Det er selvfølgelig super ærgerligt, at vi bliver ramt af en historisk hård krise midt i en tid, hvor idrætten og foreningerne har så godt fat. Omvendt viser de seneste tal og begrænsede faldt også, at det hårde arbejde for at fastholde aktiviteten bærer frugt, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF.

Sammen med Nordea-fonden og TrygFonden har DGI og DIF siden 2015 i Bevæg dig for livet arbejdet for at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Undersøgelsen viser også, at danskerne har prøvet flere aktiviteter under nedlukningen. Derfor følger de to organisationer de kommende undersøgelser af idrætsdeltagelsen tæt.

- Den store omvæltning i 2020 kan være med til at accelerere nogle af de tendenser, vi allerede har set i forhold til blandt andet at dyrke idræt i naturen. Men vi skal også være opmærksomme på, at der kan opstå nogle helt nye trends og ønsker til idrætsdeltagelsen og vores måde at være aktive sammen på, som vi skal være klar til at gribe, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

Om Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.

  • Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab. Foto: DIF
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet