cookie-og-privatlivspolitik
Ved Birgitta Festivalen i 2019 holdt radioværten Anders Laugesen foredrag om Sankt Birgittai Maribo Domkirke. På Birgitta dagene bliver der kun få af denne type arrangementer.
Ved Birgitta Festivalen i 2019 holdt radioværten Anders Laugesen foredrag om Sankt Birgittai Maribo Domkirke. På Birgitta dagene bliver der kun få af denne type arrangementer.
Foto: David Arnholm

Ugeavisen Lolland

Birgitta skal fejres igen i 2020

Efter den store Birgitta festival sidste år har arrangørerne nu besluttet at fejre den hellige Birgitta hvert år i byen. I år bliver det dog kun med "Birgitta Dage", der har et noget kortere program end en festival.
18. februar 2020 kl. 07:00 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Utallige foredrag, rundvisninger ved historiske mindesmærker, børneaktiviteter, middelaldermiddage, koncerter, særlige prædikener, pilgrimsvandringer - og meget andet.

Sådan lød programmet for Birgitta Festivalen i 2019, som på mange måder blev en stor succes, men som også krævede et stort forarbejde. Derfor planlægger arrangørerne i år et arrangement i en noget mindre målestok, fortæller Domprovst Anne Birgitte Reiter, der har været en af ankerpersonerne bag festivalen.

- Vi har rigtigt meget lyst til at fortsætte med at skabe en tradition omkring Birgitta, og derfor bliver der også en festival i år den 4. og 5. september, hvor der vil være en del forskellige aktiviteter i byen, siger hun og fortæller, at hun forstiller sig, at programmet ligesom tidligere vil omfatte pilgrimsvandringer, koncerter, foredrag og kirkelige aktiviteter - blot i mindre målestok end sidste år.

- Der vil være nogle få, men gode arrangementer, som man kan samles om, og så vil vi i festivaldagene åbne kirken for aktiviteter som meditation og rundvisninger, siger hun og oplyser, at planlægningen endnu ikke er kommet så langt.

- Programmet kommer derfor også til at afhænge af, hvad samarbejdspartnerne vil. Foreløbig har Maribo Handel meldt sig som meget interesseret i at skabe liv i byen i de dage, og jeg tænker også, at den katolske kirke har lyst til at være med, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce