cookie-og-privatlivspolitik
Flot er det blevet - og med minikøkken, tørkloset og udsigt over søen - bygget af Birger Christensen.
Flot er det blevet - og med minikøkken, tørkloset og udsigt over søen - bygget af Birger Christensen.
Foto: Daniel Brøns

Ugeavisen Lolland

Fra camping til kolonihave

Formanden for Maribo Handel Birger Christensen er en af de mange, der må udskyde campingturene til Italien. I år blev projektet i stedet et lille kolonihavehus i Haveforeningen Søndersø, som han købte i foråret.
06. november 2020 kl. 13:03 Af Daniel Brøns

Annonce

MARIBO Sandsynligvis den hyggeligste kolonihaveforening i Danmark. Sådan vil mange nok tænke, når de går en lille tur ved Søndersø og får øje på haveforeningen ved lystbådehavnen nær centrum af Maribo. De små, aflange og velholdte haver med hyggehuse på op til 15 kvadratmeter skaber et unikt miljø, som alle kan nyde, når de går tur langs søen.

Så da formanden for Maribo Handel Birger Christensen fik et tip om, at en grund var ledig, så kunne han ikke lade være med at slå til.

- Min kone sagde ellers, at jeg havde rigeligt i min anden kolonihave oppe i Østervang, som jeg også synes er skøn, men jeg må da indrømme, at det her virkelig er noget særligt, siger han.

Fra sin grund - som - inklusive hus - har kostet bare 23.000 kroner - kan han se ned til Søndersø, så han har rigeligt med mulighed for at studere fuglelivet dernede.

- Jeg kan slet ikke lade være med at undersøge, hvad det er for nogle fugle, når jeg får øje på dem, så det er en hobby, som jeg har fået mulighed for at dyrke mere. Og så er der naturligvis også masser af andet vildt som fasaner og dådyr, som kommer på besøg, fortæller han.

Den meste tid bruger han dog på at arbejde på huset, som kun var på otte kvadratmeter, da han overtog grunden. Det er nu udbygget til de maksimale 15 kvadratmeter. Derfor er der nu både køkken, tørkloset og et lille redskabsrum under tag. Plus den overdækkede terrasse, der ikke tæller med i arealet.

- Det kræver selvdisciplin at bygge, så jeg har bygget i to timer på alle hverdage. Hverken mere eller mindre, siger Birger Christensen, der aldrig har set byggeriet som arbejde.

- Jeg er opvokset på landet, så jeg holder af at få jord under neglene og bruge mine hænder til at udvikle på ting, fortæller formanden, der oven i købet gerne må overnatte i sin kolonihave, hvis han får lyst - dog er der kun tørkloset og ikke indlagt vand, så det bliver mest ved tanken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce