Annonce
Ugeavisen Lolland

Fra camping til kolonihave

Flot er det blevet - og med minikøkken, tørkloset og udsigt over søen - bygget af Birger Christensen. Foto: Daniel Brøns

Formanden for Maribo Handel Birger Christensen er en af de mange, der må udskyde campingturene til Italien. I år blev projektet i stedet et lille kolonihavehus i Haveforeningen Søndersø, som han købte i foråret.

MARIBO Sandsynligvis den hyggeligste kolonihaveforening i Danmark. Sådan vil mange nok tænke, når de går en lille tur ved Søndersø og får øje på haveforeningen ved lystbådehavnen nær centrum af Maribo. De små, aflange og velholdte haver med hyggehuse på op til 15 kvadratmeter skaber et unikt miljø, som alle kan nyde, når de går tur langs søen.

Så da formanden for Maribo Handel Birger Christensen fik et tip om, at en grund var ledig, så kunne han ikke lade være med at slå til.

- Min kone sagde ellers, at jeg havde rigeligt i min anden kolonihave oppe i Østervang, som jeg også synes er skøn, men jeg må da indrømme, at det her virkelig er noget særligt, siger han.

Fra sin grund - som - inklusive hus - har kostet bare 23.000 kroner - kan han se ned til Søndersø, så han har rigeligt med mulighed for at studere fuglelivet dernede.

- Jeg kan slet ikke lade være med at undersøge, hvad det er for nogle fugle, når jeg får øje på dem, så det er en hobby, som jeg har fået mulighed for at dyrke mere. Og så er der naturligvis også masser af andet vildt som fasaner og dådyr, som kommer på besøg, fortæller han.

Den meste tid bruger han dog på at arbejde på huset, som kun var på otte kvadratmeter, da han overtog grunden. Det er nu udbygget til de maksimale 15 kvadratmeter. Derfor er der nu både køkken, tørkloset og et lille redskabsrum under tag. Plus den overdækkede terrasse, der ikke tæller med i arealet.

- Det kræver selvdisciplin at bygge, så jeg har bygget i to timer på alle hverdage. Hverken mere eller mindre, siger Birger Christensen, der aldrig har set byggeriet som arbejde.

- Jeg er opvokset på landet, så jeg holder af at få jord under neglene og bruge mine hænder til at udvikle på ting, fortæller formanden, der oven i købet gerne må overnatte i sin kolonihave, hvis han får lyst - dog er der kun tørkloset og ikke indlagt vand, så det bliver mest ved tanken.

  • Flot er det blevet - og med minikøkken, tørkloset og udsigt over søen - bygget af Birger Christensen. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier