cookie-og-privatlivspolitik
Holger Schou Rasmussen er for tiden meget alene på kontoret. Det er det fornuftigste, og i juletiden vil han også holde sit kontakttal nede.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Ugeavisen Lolland

Lolland satser coronasikkert

Selv om man er borgmester i et af landets mindst coronaramte kommuner, så er der ingen protester, når nye instrukser rammer Lolland Kommune. Det fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen, der selv holder en stille jul og et stille nytår.
24. december 2020 kl. 13:46 Af Daniel Brøns

Annonce

LOLLAND Hvorfor skal man lukke restauranterne ned, når intet tyder på, at smitteudbruddene kommer fra restauranter? Og hvorfor butikkerne, hvor der ikke er så fyldt som i de store byer? Og skal Lolland lukke ned sammen med resten af landet, når vi her er allerbedst til at holde smitten nede?

Den type spørgsmål har borgmester Holger Schou Rasmussen mødt jævnligt her i den seneste tid, men for ham er svaret klart:

- Det kan godt være, at der er gode grunde til at have en holdning til restriktionerne, men som kommune er vi ikke eksperter i denne type nationale kriser, og lige nu begynder tallene at gå den forkerte vej. Derfor er det godt, at vi følger det, som regeringen melder ud. Hvis 98 borgmestre hver især skulle gøre sig til eksperter og lave lokale regler, så ville det være helt umuligt at administrere denne epidemi, siger borgmesteren, der tilføjer, at han med interesse fulgte en sag fra sidste uge, hvor Kolding - inden den nationale nedlukning - forsøgte at få lov til at indføre lokale restriktioner.

- Det fik de ikke lov til, og det giver meget god mening, for det er nødvendigt at tænke samlet, hvis man skal lave koordineret indsats, som virker, siger borgmesteren.


God plads og hygiejne

At det hidtil er gået så relativt godt på Lolland skyldes ifølge borgmesteren især, at der er god plads på uddannelsessteder og i institutioner. Samt at kommunen er benhård når det gælder nedlukning af plejehjem og skoler.

- Vi vil ikke tage for let på det og så få ansvaret for dødsfald, der kunne have været undgået, så vi er hellere lidt for restriktive end lidt for slappe, siger han og tilføjer, at han også tror, at kommunens ansættelse af en hygiejnesygeplejerske har vist sig at bære frugt.

- Hun blev jo ansat før corona'en, men det er næppe uden betydning, at personalet har været godt trænet, da udbruddet kom - og vi siden har haft en person, der har kunnet hjælpe med at følge udviklingen og stramme op om nødvendigt.


Holder stille jul

Selv følger Holger Schou Rasmussen også coronarådene privat og samler kun ti personer til jul fra den nærmeste familie. Og nytåret fejres med hustruen alene - måske med børnene også, hvis de har tid til at være med, siger han og understreger, at både han og hans hustru Karina er nødt til at være meget forsigtige for tiden.

- Karina er jo tæt på beboerne på Møllegården i Nakskov, hvor hun arbejder, og jeg kan som borgmester heller ikke tillade mig at tage chancer, så vi er ekstremt forsigtige, siger borgmesteren, der vurderer, at krisen især er svær for de unge.

- Mine børn er godt trætte af det her efterhånden. Mon ikke de helst ville have en stor nytårsfest, for jo nyder at være sammen med deres venner. Men det går jo ikke nu, og får de ødelagt mange af deres planer også. Mange unge har jo planer om at rejse ud eller tage en periode som ansat på en café i et sabbatår og den slags. Meget af den slags er jo slet ikke muligt nu, så jeg er sikker på, at de unge virkelig glæder sig til det her er overstået.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce