Annonce
Ugeavisen Lolland

Lolland satser coronasikkert

Holger Schou Rasmussen er for tiden meget alene på kontoret. Det er det fornuftigste, og i juletiden vil han også holde sit kontakttal nede. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Selv om man er borgmester i et af landets mindst coronaramte kommuner, så er der ingen protester, når nye instrukser rammer Lolland Kommune. Det fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen, der selv holder en stille jul og et stille nytår.

LOLLAND Hvorfor skal man lukke restauranterne ned, når intet tyder på, at smitteudbruddene kommer fra restauranter? Og hvorfor butikkerne, hvor der ikke er så fyldt som i de store byer? Og skal Lolland lukke ned sammen med resten af landet, når vi her er allerbedst til at holde smitten nede?

Den type spørgsmål har borgmester Holger Schou Rasmussen mødt jævnligt her i den seneste tid, men for ham er svaret klart:

- Det kan godt være, at der er gode grunde til at have en holdning til restriktionerne, men som kommune er vi ikke eksperter i denne type nationale kriser, og lige nu begynder tallene at gå den forkerte vej. Derfor er det godt, at vi følger det, som regeringen melder ud. Hvis 98 borgmestre hver især skulle gøre sig til eksperter og lave lokale regler, så ville det være helt umuligt at administrere denne epidemi, siger borgmesteren, der tilføjer, at han med interesse fulgte en sag fra sidste uge, hvor Kolding - inden den nationale nedlukning - forsøgte at få lov til at indføre lokale restriktioner.

- Det fik de ikke lov til, og det giver meget god mening, for det er nødvendigt at tænke samlet, hvis man skal lave koordineret indsats, som virker, siger borgmesteren.

God plads og hygiejne

At det hidtil er gået så relativt godt på Lolland skyldes ifølge borgmesteren især, at der er god plads på uddannelsessteder og i institutioner. Samt at kommunen er benhård når det gælder nedlukning af plejehjem og skoler.

- Vi vil ikke tage for let på det og så få ansvaret for dødsfald, der kunne have været undgået, så vi er hellere lidt for restriktive end lidt for slappe, siger han og tilføjer, at han også tror, at kommunens ansættelse af en hygiejnesygeplejerske har vist sig at bære frugt.

- Hun blev jo ansat før corona'en, men det er næppe uden betydning, at personalet har været godt trænet, da udbruddet kom - og vi siden har haft en person, der har kunnet hjælpe med at følge udviklingen og stramme op om nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Holder stille jul

Selv følger Holger Schou Rasmussen også coronarådene privat og samler kun ti personer til jul fra den nærmeste familie. Og nytåret fejres med hustruen alene - måske med børnene også, hvis de har tid til at være med, siger han og understreger, at både han og hans hustru Karina er nødt til at være meget forsigtige for tiden.

- Karina er jo tæt på beboerne på Møllegården i Nakskov, hvor hun arbejder, og jeg kan som borgmester heller ikke tillade mig at tage chancer, så vi er ekstremt forsigtige, siger borgmesteren, der vurderer, at krisen især er svær for de unge.

- Mine børn er godt trætte af det her efterhånden. Mon ikke de helst ville have en stor nytårsfest, for jo nyder at være sammen med deres venner. Men det går jo ikke nu, og får de ødelagt mange af deres planer også. Mange unge har jo planer om at rejse ud eller tage en periode som ansat på en café i et sabbatår og den slags. Meget af den slags er jo slet ikke muligt nu, så jeg er sikker på, at de unge virkelig glæder sig til det her er overstået.

  • Holger Schou Rasmussen er for tiden meget alene på kontoret. Det er det fornuftigste, og i juletiden vil han også holde sit kontakttal nede. Foto: Jan Knudsen, arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof