cookie-og-privatlivspolitik
Maribos trold bliver fem meter høj og pyntet med Thomas Dambos kendte fuglekasser.

2

Billeder

Maribos trold bliver fem meter høj og pyntet med Thomas Dambos kendte fuglekasser.
Foto: Tegning: Thomas Dambo

Ugeavisen Lolland

Maribo får sin egen trold

Maribo Craft Days har skaffet en Thomas Dambo-trold til Maribo.
18. august 2021 kl. 07:00 Af redaktionen

MARIBO - Nu kan vi endelig begynde at glæde os til en trold. Alle tilladelser er så godt som i hus. Så nu tør vi godt fortælle, at der kommer en Thomas Dambo-trold til Maribo, lyder det fra folkene bag Maribo Craft Days.

Trolden har længe været tegnet, og ønskeplaceringen er fundet. Og nu er det ganske vist, Maribo får sin egen trold i området tæt på Frilandsmuseet og amfiteatret Hylddalen.

Trolden skal fremstilles i samarbejde med frivillige fra lokalområdet. Arbejdet sættes i gang ugen inden festivalen for håndarbejde, håndværk og bæredygtighed og forventes at blive gjort færdig i begyndelsen af festivalugen.

Troldejægere kan allerede nu glæde sig over, at trolden bliver stående mange år fremover.

- Maribo Craft Days har i år stort fokus på bæredygtighed. Flere af vores aktører i år arbejder med bæredygtighed på flere planer. Derfor synes vi, Thomas Dambos koncept med at fremstille store kunstværker primært af genbrugsmaterialer passer perfekt til vores festival, fortæller projektleder Lasse Schwartz.

Annonce

Trolden i Maribo kommer til at kunne ses. Den bliver fem meter høj og pyntet med Thomas Dambos kendte fuglekasser.

Lolland Kommune, Landdistriktspuljen og LAG har støttet projektet med penge, så det er blevet muligt for Maribo Craft Days at søsætte det store projekt.

Genbrugskunstneren Thomas Dambo er bedst kendt for sit verdensomspændende troldeprojekt, der til dags dato tæller 80 skulpturer fordelt over 10 lande. Skulpturerne, som er konstrueret af genbrugstræ, trækker mennesker fra nær og fjern ud i naturen, på eventyr og troldejagt. Thomas Dambos værker sætter fantasien i gang samtidigt med, at de er et konkret eksempel på det massive spild og den uudnyttede værdi, der ligger og roder rundt i verdens skraldespande.

Vil man være med til at fremstille trolden som frivillig, kan man kontakte Amalie Knirke Thylkjær Jensen på  amalie@ivaerksaetterlolland.dk
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce
ANNONCE