cookie-og-privatlivspolitik

5

Billeder

Arthur A.s nuværende ejere (fra nr. 2 til venstre) René Christiansen, John Kristensen, Finn Kristensen og Michael Sindberg viser sommerhits, mens butikselev Lucas (tv) er sokkeholder.
Foto: Henrik Petersen

Ugeavisen Lolland

Nakskovs Tøjmand fylder 90 år

Arthur A fejrer, at forretningen har ekviperet Nakskov og omegns mænd gennem 90 år.
26. maj 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

NAKSKOV Det er en af Nakskovs ældste forretninger, som i denne uge kan fejre 90-års jubilæum, nemlig Din Tøjmand Arthur A, som i den anledning disker op med masser af gode jubilæumstilbud til kunderne. Fælles for tilbuddene er, at der i prisen indgår tallet 90.

Forretningen har sit navn efter grundlæggeren, Arthur Andersen, som åbnede sin første butik i 1930 på hjørnet af Nygade og Tilegade, nærmere bestemt Nygade 33.

Men der gik ikke mange år, før den driftige forretningsmand manglede plads og derfor flyttede butikken lidt længere op ad Nygade, til nummer 23, der hvor Hugo P i dag sælger tasker. Det var i 1937.

Efter seks år flyttede Arthur Andersen igen. I 1943 købte han ejendommen på adressen Østergade 1, der hvor forretningen den dag i dag stadig sælger herretøj. Der blev også bygget en ekstra etage på huset (se billederne herunder).


Næste generation på banen

I 1961 overtog Arthurs søn, Werner Andersen, butikken, og har stod som eneejer af forretningen, indtil 1978, hvor Arthur A blev omdannet til et anpartsselskab (ApS).

Anpartshaverne var Werner Andersen, K.B. Jensen, Preben Bech Hansen, John Kristensen og Boye Jørgensen - sidstnævnte arbejder i dag ved politiet.


Bech Hansen ved roret

- Butikken er vokset meget gennem tiderne og ikke mindst i den tid, hvor Preben Bech Hansen var leder af butikken. Han var en rigtig god forretningsmand, og han et godt øje for nye behov og tendenser i herremoden, fortæller John Kristensen.

I 1984 fik Arthur A en filial på den anden side af gaden. På Nytorv, hvor Byens Dyreklinik i dag har adresse, åbnedes butikken "Lille Arthur", hvor sortimentet var drengetøj.

- I efteråret 1992 kastede vi os ud i et anden stort projekt, da vi købte butikken Kastor i Søndergade 51-53 og byggede den om til ungdoms- og børnetøjsbutik. "Lille Arthur" flyttede med derop i 1993, fortæller John Kristensen. I dag hedder butikken Wagner og styres af Rene Christiansen.


Nye ejere

Fra 1980 til 2006 solgte alle med undtagelse af John Kristensen deres anparter. Preben Bech Hansen solgte sine anparter i 2006, og i 2007 blev der dannet et nyt selskab med anpartshaverne Rene Christiansen, Elinor Hansen, Finn Kristensen og John Kristensen.

I 2001 solgte Elinor Hansen sine anparter, og i 2018 købte Michael Sindberg sig ind i ApS'et således, at firmaet Arthur A i dag ejes af Rene Christiansen, Finn Kristensen, John Kristensen og Michael Sindberg.


Corona-tilbud

Arthur A har et særligt tilbud til kunder, der ikke ønsker at handle, når der er mange andre kunder i butikken.

- Ring på 54 92 08 30, så åbner vi butikken for dig uden for normal åbningstid, slutter John Kristensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce