cookie-og-privatlivspolitik
Gert Lünekilde har flyttet sin produktion af øko-grøntsager til markerne foran Søllestedgaard Gods.
Gert Lünekilde har flyttet sin produktion af øko-grøntsager til markerne foran Søllestedgaard Gods.
Foto: Andreas Vejstrup

Ugeavisen Lolland

Ny gårdbutik i Søllested

Salg af lokalt dyrkede grøntsager og krydderurter i Søllestedgaards netop åbnede gårdbutik.
20. juli 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

SØLLESTED Har du lyst til at smage på lokalt og økologisk dyrkede grøntsager, skulle du slå et smut omkring gårdbutikken, som for nylig har slået dørene op i en nyrestaureret bygning ved Søllestedgaard Gods.

Foran selve bygningen, en gammel hestestald, vokser en sand overflod af grøntsager, urter og blomster. Alt dyrket efter økologiske og biodynamiske principper.

Manden, der står i spidsen for den hektarstore mark med alt grønt til ganen, er Gert Lünekilde, som gennem mange år har dyrket økologisk og biodynamisk på en lille mark mellem Søllested og Nakskov - og afsat sine eftertragtede afgrøder til en eksklusiv skare af meget kræsne kokke og restauranter.

Sådan er det stadig; men nu kan lokale ligeledes slå et smut omkring den smukt indrettede gårdbutik og snuppe sig et bundt sarthvide eller orange gulerødder, nænsomt dyrkede rødbeder og grønkål, et par duske velduftende krydderurter og en pose små og lækre kartofter med hjem.


Åbent hver dag

I køkkenhaven dyrkes der allerede flere hundrede forskellige arter af grøntsager og urter.

Også indendørs er der store planer. Om ikke alt for længe vil gæsterne - ud over at købe grøntsager med hjem - også kunne spise et måltid mad på stedet, fremtillet af alle de herlige råvarer, som lige nu dyrkes i de farvestrålende bede lidt nord for Søllesteds byskilt.

Bag projektet, der hedder Den grønne Verden, står ud over Gert også hans søn, Asger Lünekilde, og Ulrik Theophil Jørgensen fra Søllestedgaard Gods.

Gårdbutikken har åbent hver dag klokken 10-18.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Ugeavisen Lolland":
Annonce